Νέο GreeKodi: Εγκατάσταση Je4M σε Kodi για Ταινίες και Σειρές

greekodi-gkn-je4m-kodi

Σήμερα ρίξουμε μια ματιά στην εγκατάσταση ενός ελληνικού build για το Kodi, το Je4M. Η διαφορά του με άλλα build είναι ότι, όπως λέει και το όνομά του «Just enough for Movies», έχει έναν μίνιμαλ σχεδιασμό και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για Ταινίες και Σειρές.Όπως είχαμε δει και στο προηγούμενο άρθρο, το GreeKodi αποτελεί μια προ-ρυθμισμένη εγκατάσταση (ένας Wizard) που μπορείτε να βάλετε στο υπάρχον Kodi σας για να έχετε ένα έτοιμο και αυτόματα ρυθμισμένο περιβάλλον για ταινίες, σειρές κλπ και φυσικά ρυθμισμένο για ελληνικούς υπότιτλους.

Το Je4M είναι ένα build το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν το Kodi :

 • μόνο για ταινίες και σειρές (χωρίς κανάλια, spor, ραδιόφωνο κλπ)
 • με ένα ελαφρύ, λυτό και καθαρό περιβάλλον

Όπως ίσως θα έχετε καταλάβει, τους τελευταίους μήνες, αρκετά add-on σταμάτησαν να δουλεύουν, άλλα έκλεισαν, δημιουργήθηκαν νέα και ξανά χάθηκαν και γενικά ένας κακός χαμός. Έτσι ακόμα και στο GreeKodi κάποια build σταμάτησαν όπως το Simplicityσταμάτησαν όπως το Simplicity. Γιαυτό, ίσως πολλοί να έχετε δοκιμάσει διάφορα add-ons και οδηγούς για Kodi, να αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα οπότε σας συμβουλεύω ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ του ΑΡΘΡΟΥ και να ρωτάτε ελεύθερα αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα στο Kodi σας.

Επίσης ! Όσοι βρήκατε για πρώτη φορά το Kodi και είστε αρχάριος σας προτείνω πρώτα να διαβάσετε το άρθρο:

Διαβάστε το παραπάνω άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές έννοιες, την χρήση και ρύθμιση του Kodi για να λαμβάνει πρόσθετα κλπ. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα από αυτά που αναγράφονται εκεί (απλά ενεργοποιείστε μόνο τις εξωτερικές πηγές), απλώς διαβάστε το για να έχετε μια εικόνα για το Kodi. Τέλος επειδή το Kodi είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό καλό είναι να δώστε σημασία στην παρακάτω σημείωση και τον εκπαιδευτικό σκοπό που έχουν όλα τα άρθρα σχετικά με το kodi:

Σημείωση: Η επίσημη έκδοση Kodi δεν περιέχει καθόλου περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχετε το δικό σας περιεχόμενο από μια τοπική ή απομακρυσμένη τοποθεσία αποθήκευσης, DVD, Blu-Ray ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που κατέχετε. Επιπλέον, το Kodi σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα τρίτων που μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι ελεύθερα διαθέσιμο στον επίσημο ιστότοπο του παροχέα περιεχομένου. Η παρακολούθηση ή η ακρόαση παράνομου ή πειρατικού περιεχομένου που διαφορετικά θα χρειαζόταν να πληρωθεί δεν επιδοκιμάζεται ή εγκρίνεται από την ομάδα Kodi. Ως εκ τούτου ο παρακάτω οδηγός γράφεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και οι αρθρογράφοι η και το Cerebrux.net ουδεμία ευθύνη φέρει από την χρήση του.


Προτάσεις TV BOX με 4K ανάλυση στα 60fps:
Gearbest Xiaomi Tv Box
Xiaomi Tv Box έτοιμο για χρήση με Kodi


Προσθήκη αποθετηρίου GreeKodi στο Kodi

Ωραία, πάμε λοιπόν πρώτα να προσθέσουμε την πηγή για το GreeKodi που περιλαμβάνει τον Wizard εγκατάστασης και το οποίο θα μας βοηθήσει να εγκαταστήσουμε το Je4M.

Από την αρχική οθόνη, πατήστε το «γρανάζι» αριστερά επάνω,

kodi-ellinika

Επιλέξτε «File Manager»

kodi-ellinika7

Έπειτα, επιλέξτε «Add Source»

kodi-ellinika7-1

Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε το «» για να το επεξεργαστούμε

Στο πεδίο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε την διεύθυνση:

http://gknwizard.eu/repo/

Σημείωση: Πάντα να ελέγχετε στον υπολογιστή η το κινητό σας ότι το παραπάνω λινκ δουλεύει πριν το προσθέσετε στο Kodi. Αν δεν δουλεύει, αναφέρετέ του στα σχόλια.

greekodi-gkn-je4m-repo
προσθέτουμε την πηγή για το greekodi (GKN Wizard)

Έπειτα κάντε κλικ ΟΚ. Εκεί που λέει «Enter a name for this source» γράψτε ότι θέλετε ή απλά Greekodi για να ξέρετε την πηγή και έπειτα κάντε κλικ στο ΟΚ. Για τον οδηγό μας επιλέξαμε να ονομάσουμε αυτό το αποθετήριο .Greekodi με τελεία μπροστά το οποίο είναι μια απλή λύση, έτσι ώστε τα αποθετήρια που βάζουμε εμείς να εμφανίζονται πρώτα καθώς το Kodi διατηρεί αλφαβητική σειρά στις πηγές των μέσων ενημέρωσης.

Πλέον το αποθετήριο (εξωτερική πηγή) έχει προστεθεί επιτυχώς. Σε περίπτωση που σας βγάλει σφάλμα, ελέγξτε ότι έχετε πληκτρολογήσει σωστά την διεύθυνση και ότι είστε συνδεδεμένοι στο internet.

Στην συνέχεια μένει να το ενεργοποιήσουμε πηγαίνοντας πίσω και επιλέγοντας «Install from zip«.

Εναλλακτικά μπορείτε από την αρχική οθόνη, να κάνετε κλικ στο «Add-ons»

kodi-ellinika10

Επιλέγετε το «Box» (κουτί) επάνω αριστερά

kodi-ellinika13

Επιλέξτε «Install from Zip file»

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, επιλέξτε το αποθετήριο .GreeKodi (ή το όνομα που δώσατε στο αποθετήριο). Εκεί θα δείτε ένα zip αρχείο «repository.gknwiz-x.x.x.zip» το οποίο και επιλέγετε.

greekodi-gkn-je4m-addon
επιλέγουμε το addon repository gknwizard για εγκατάσταση

Μόλις το κάνετε θα σας πάει στην προηγούμενη οθόνη στην οποία θα πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του zip.

Εγκατάσταση πρόσθετου (addon) στο Kodi

Αφού έχουμε προσθέσει την εξωτερική πηγή τώρα μπορούμε να κάνουμε εγκατάσταση το GKN Wizard.

Από την αρχική οθόνη, κάνετε κλικ στο «Add-ons»

kodi-ellinika10

Επιλέγετε το «Box» (κουτί) επάνω αριστερά

kodi-ellinika13

Επιλέξτε «Install from repository»

Εκεί θα δείτε το αποθετήριο που μας ενδιαφέρει. Μπείτε λοιπόν στο  GKN Wizard Repo > Program add-ons > GKN Wizard > Install

greekodi-gkn-je4m-gknwizard
αφού μπούμε στο αποθετήριο GKN Wizard βρίσκουμε το πρόγραμμα GKN Build Wizard και το κάνουμε εγκατάσταση

Θα δείτε ότι θα αρχίσει η εγκατάσταση και θα πρέπει τώρα να περιμένετε να ολοκληρωθεί. Μόλις ολοκληρωθεί θα δείτε δεξιά επάνω μια ειδοποίηση του GKN Wizard.

Εγκατάσταση του Je4M με το GreeKodi Wizard στο Kodi

Μπορείτε να πάτε στην αρχική οθόνη και στο μενού του Add-ons θα δείτε το GKN wizard.

Το επιλέγετε και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με επεξήγηση του τι περιλαμβάνει η έκδοση.

greekodi-wizard-disclamer

Πατάμε «Dismiss» και στην συνέχεια θα εμφανιστεί το παράθυρο επιλογών σε περίπτωση που θέλουμε να κρατήσουμε κάποιες ρυθμίσεις που μπορεί να είχαμε κάνει στο Kodi μας. Αν είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε εγκατάσταση απλά πατάμε «Continue»

greekodi-wizard-keepsettings

Στην συνέχεια εμφανίζεται το παράθυρο για τα Skins (Build Menus). Εδώ πατάμε  «Build Menu» για να μας εμφανίσει τα διαφορετικά Build που είναι διαθέσιμα.

greekodi-build-menu

Το κάθε ένα από τα διαφορετικά build έχουν διαφορετική εμφάνιση και κάποια έχουν επιπρόσθετα ενώ κάποια έχουν λιγότερα addons του Kodi ρυθμισμένα. Εμείς επιλέγουμε το Je4M

greekodi-gkn-je4m-build-install
Από τα διάφορα διαθέσιμα builds του GreeKodi εμείς επιλέγουμε το Je4M

Στην συνέχεια επιλέγουμε Fresh Install για να διαγράψει τα πάντα και να κάνει καθαρή εγκατάσταση του Je4M

greekodi-gkn-je4m-addon-fresh-install
Επιλέγουμε Fresh Install για να γίνει καθαρή εγκατάσταση του Je4M

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα εμφανιστεί ένα παράθυρο για το αν θέλουμε να κλείσει το Kodi οπότε και επιλέγουμε Force Close.

Μόλις ανοίξετε ξανά το Kodi θα δείτε ότι έχει αλλάξει πλέον το μενού. Την πρώτη φορά λοιπόν που θα το ανοίξετε, αφήστε το λίγη ώρα να ολοκληρώσει την πρώτη εκκίνηση στην οποία θα δείτε ίσως να φορτώνει ξανά το μενού από την αρχή. Αυτό το κάνει μόνο την πρώτη φορά.

greekodi-gkn-je4m-kodi
Μόλις ανοίξετε πάλι το Kodi θα δείτε το περιβάλλον Je4M

Η χρήση και πλοήγηση στο Simplicity Build που βάλαμε στο Kodi είναι πραγματικά απλή. Αν για παράδειγμα θέλετε να δείτε ταινία, κάνετε κλικ στο Ταινίες, ή αν θέλετε να δείτε σειρές, κάνετε κλικ στο Σειρές. Φυσικά αν είστε πιο έμπειρος, επιλέγετε το add-on που θέλετε και πλοηγείστε στο μενού του.

Επίλογος

Προσπάθησα όσο μπορώ να τον κάνω αναλυτικό οπότε σε περίπτωση που κάποιο σημείο είναι δυσνόητο ή σας μπερδεύει, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και θα κάνω ότι μπορώ για να σας βοηθήσω.

Advertisements

130 σκέψεις σχετικά με το “Νέο GreeKodi: Εγκατάσταση Je4M σε Kodi για Ταινίες και Σειρές

 1. Ευχαριστώ πολύ για την πολύ καλή δουλειά που έκανες.Ενα μεγάλο μπράβο!!!

  1. Ναι, μα αυτό διαπραγματεύεται ο οδηγός. Μέσω του GKN wizard γίνεται εγκατάσταση του Je4M.

  2. οταν κατεβαζω το zip μου λεει updait failed τι να κανω

  3. Ηθελα να ρωτησω λιγο.Κανει πολλυ ωρα να φωρτισει οταν το κατεβαζεις;

 2. Το εγκατέστησα αλλά μου ακύρωσε τα δικά μου αρχεία που είχα σε σκληρό (σειρές και ταινίες) και δεν εμφανίζει την λίστα που είχα με ποια είδα και ποια όχι καθώς και τα πόστερ των σειρών κλπ.
  Υπάρχει κάποιος τρόπος να το απεγκαταστήσω και να επανέλθω στην προηγούμενη μορφή που είχα? (επειδή μερικές λειτουργίες του μενού τις έχει κλειδωμένες και δεν μου επιτρέπει να κάνω αλλαγές).
  Ευχαριστώ !

  1. Στο Je4M πας Σύστημα –> Ρυθμίσεις –> Διασύνδεση –> Κέλυφος –> Επαναφορά

  2. Δεν μου επιτρέπει να μπω στην Διασύνδεση…..

  3. Σε τι λειτουργικό είναι εγκατεστημένο ? Κάτι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση του Kodi σου και όχι τόσο με τα add-on

  4. Έχω ένα HTPC box το Xtreamer Ultra 2 που τρέχει με Linux και OpenElec ver/ 6.0.3 x86 (64bit). Έχει την έκδοση 15.2 στο Kodi.
   Πρόσθετες πληροφορίες του συστήματος :
   Intel Atom D2700 at 2.13GHz
   Geforce 520M GPU
   32GB SSD hard drive
   4GB DDR3 RAM

  5. Ω έχεις παρα πολύ παλιά έκδοση Kodi !!!!! Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω αν δεν αναβαθμιστεί το Kodi σου. Υποπτευομαι ότι δεν σου δίνει δικαίωμα επεξεργασίας των ρυθμίσεων διότι ο κρυφός φάκελο ρυθμίσεων του Kodi έχει θέμα μάλλον στην έκδοση αυτή

  6. Και τι μπορώ να κάνω τώρα?
   Υπάρχει κάποιος τρόπος να αναβαθμίσω την έκδοση μου εύκολα
   όπως το πρόγραμμα σου για παράδειγμα?

  7. Δυστυχώς δεν το έχω χρησιμοποιήσει το OPENELEC οπότε θα πρέπει αν δεις στο επίσημο site τους πως κανείς αναβάθμιση στην νέα έκδοση. Με λίγη αναζήτηση στο Google θα βρεις οδηγίες

 3. Πολύ καλη δουλειά. Πως μπορω όμως να έχω και τα προηγούμενα πρόσθετα μ ου; Πως κάνω απεγκατασταση;

  1. Ποια πρόσθετα χρησιμοποιείς ? Μπορείς να τα ξαναβαλεις με τον ίδιο τρόπο

  2. Spotsdevil. πχ. Πως μπορω να βάλω και αλλά ξένα για ποδόσφαιρο;

  3. Όπως τα είχες βάλει και πρίν δηλαδή πας στο Σύστημα και προσθέτεις τις πηγές που χρησιμοποίησες. Μπορεί η εμφάνιση να έχει αλλάξει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Kodi άλλαξε.
   Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο άλλο build μέσα από το ίδιο GKN wizard το οποίο το περιλαμβάνει μέσα τα αθλητικά. Το Je4M έχει πήγες μόνο για ταινίες και σειρές

 4. Θα το προσπαθήσω. Αν και με δυσκολεύουν τα ελληνικά. Αν χρειαστεί να το κάνω απεγκατασταση, πως γίνεται ;-Πάντως γι αυτους που θέλουν ελληνικά είναι πολύ καλό.

  1. Όπως σε όλα ή απεγκατασταση γίνεται μπαίνοντας στον κρυφό φάκελο .Kodi και διαγράφεις τον add-ons φάκελο και μόλις ανοίξεις το Kodi θα είναι ένα καθαρή εγκατάσταση

  1. Μην τα παρατάς. Κάπου σου ξεφεύγει κάτι. Που αντιμετωπίζεις δυσκολία ?

 5. Ωραίο άρθρο. Εντιμετοπίζω δυσκολία όμως… με το που φτάνει στο 39ΜΒ download σταματαει στο ιδιο σημειο και δεν κανει την fresh install έιτε την standard που δοκιμασα

  1. Κάποια επιβάρυνση θα υπάρχει στον server τους. Δοκίμασε αργότερα. Επίσης έλεγξε ότι έχεις χώρο στον δίσκο

  2. Ευχαριστώ θα δοκιμάσω αργότερα. Υπαρχει άπλετος χώρος στο δίσκο

  1. Ναι αυτή είναι η βασική του λειτουργία. Αν το έχεις σε υπολογιστή και θες να βγεις από full screen πατάς το κουμπί που έχει σύμβολο /

 6. Και κάτι ακόμα, την δεύτερη φορά που το άνοιξα δεν με πήγε σε καινούργιο Ίντερ Φάις, άνοιξε το παλιό εκεί που έκανα τις πόρτες ρυθμίσεις

  1. Καμιά ενόχληση. Σημασία έχει που ψαχνεσαι και βρίσκεις λύσεις !

 7. Έχω την παλιά διεύθυνση του gkn wizard με εγκατεστημένο το diamond build. Πώς μπορώ να περάσω την νέα και να κατεβάσω το δικό σου εδώ? Σε ευχαριστώ πολύ

  1. Θα πας στις ρυθμίσεις, διαχείριση και εκεί που έχει τις πηγές θα πατήσεις πάνω στο όνομα και θα αλλάξεις την διεύθυνση.
   Μόλις το κάνεις, περίμενε λίγη ώρα να αναβαθμιστούν ολα

  1. Θα κάνεις υπομονή μερικές μέρες και θα το γράψω σε άρθρο, διότι και εγώ πρόσφατα πήρα chromecast 😉

  1. Δεν κατεβάζεις, τις βλέπεις. Σε δυσκόλεψε το μενού του Je4m ?

 8. Το εβαλα σε Αntergos kai Windows. Δοκιμασα να το βαλω χωρις καν να απεγκαταστησω την εκδοση και να την βαλω απο την αρχη μονο και μονο για να δω τι θα κανει 🙂 Ακολουθοντας την περιγραφη σου, κανενα προβλημα. Ολα ΟΚ. Καιρος ηταν γιατι μας ειχαν σπασει τα νευρα παλια και καινουρια builds!!!! Well done Salih.

  1. Ευχαριστώ. Ναι είναι θέμα αυτό με τα builds που σπάνε ή δεν συντηρούνται. Το θετικό είναι ότι τα παιδιά που φτιάχνουν τα builds φροντίζουν να ενημερώνουν τα add-ons σε περίπτωση που κάποιο σταματήσει

 9. Κατ αρχην καλησπερα σας…
  Η δουλεια σας ειναι υπεροχη και βεβαια εγω σαν αρχαριος θα ηθελα να με βοηθησετε σε κατι σημαντικο για μενα…εχω το x96mini tv box με kodi17.4 και περασμενο το greekodi semplicity….βλεπω ακομα παρα πολλα αλλα θελω να προσθεσω καποια addons και δεν γνωριζω …ακριβως πως να το κανω..εχω βεβαια to indigo σαν εφαρμογη αλλα δεν μπορω να προσθεσω απο εκει..μετα θελω να παω στις αρχικες ρυθμισεις του kodi για να ρυθμισω καποιες αλλαγες για το buffering αλλα δεν με βγαζει ..απο πουθενα στην αρχικη εικονα του kodi (οπως οταν το πρωτοεγκαθιστουμε)…επισης αν θα ηθελα να προσθεσω και αλλο built π.χ. to δικο σας πως μπορω να το κανω..ισως σας εχω κουρασει με την …φλυαρια αυτη αλλα ισως εδω ειναι και η χρησιμοτητα του καθε blog για τους συμμετεχοντες σε αυτο..Δεν μπορω να μην τελειωσω με ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτερων…..

  1. Ευχαριστώ. Στο θέμα σου τώρα. Έχεις την παλιά έκδοση του GKN μέσω του οποίου έβαλες το siplicity. Πρέπει τώρα να πας από τις ρυθμίσεις όπως δείχνω στο άρθρο, από εκεί που προσθεσες την πηγή να βάλεις το καινούριο λινκ για να έρχονται οι ενημερώσεις. Επίσης θα πρεπει να διαλέξεις νέο build πχ το Je4M διότι το simplicity πλέον δεν υπάρχει και έχει σταματήσει να αναπτύσσεται

 10. Μιλάω σοβαρά, θέλω το paypal σου να σε πληρώσω για την σημαντική σου βοήθεια. Η γυναίκα μου ήταν απίστευτα στεναχωρημένη γιατί το Kodi (έβλεπε στο AliveGR ή κάπως έτσι ελληνικές σειρές) σταμάτησε να της παίζει. Μετά από απίστευτο ψάξημο έπεσα πάνω στο άρθρο σου. Να σε έχει ο Θεός καλά.

 11. Aφού είδαμε για 1 ώρα σειρες, το κλείσαμε και το ξανανοίξαμε, δεν έπαιζε τίποτα. Προσπάθησα να το κάνω uninstall και πάλι install. Παίρνω το μήνυμα: «Couldn’t retrieve directory information. This could be due to the network not being connected. Would you like to add it anyway?»
  Οποιοδήποτε σχόλιο θα βοηθούσε. Το κουλό είναι ότι δεδομένου ότι με αυτή τη ρύθμηση όλα στο kodi αλλάζουν, δεν μπορω να δω ούτε yoututbe πια μέσω αυτού. Να υποθέσω ότι αυτό έχει κάποιους servers και απλά έχουν πέσει ή κάποιος του κλείνει? Δεν έχω ιδέα πραγματικά…

 12. Τις σειρές τις είδαμε στο ATLAS. Μήπως μπορείς να μου στείλεις το link του να το βάλω στο add source στο kodi και όχι να κατεβάσω όλο το πακέτο «je4m»? Ευχαριστώ.

 13. Καλησπέρα παιδιά ! Έχω ένα θέμα με το box μου! Έβαλα να κάνει fresh install je4M και αλλά builds που έχει και όλα σταματάνε στο κατέβασμα..! To box είναι καινούργιο! G.K.N wizard error βγάζει πάντα !

  1. Χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο Kodi που ήρθε με το box σου ή κατεβασες από το play store ?

  2. Δώρο μου το κάνανε ! Και δεν γνωρίζω .. μπορω να το καταλάβω κάπως;

 14. Καλησπέρα. Το install του GE4M με πολλές προσπάθειες διακόπτεται στα 39,99 mb από τα 89. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει;

 15. καλημέρα.
  Ενώ γίνετε κανονικά εγκατάσταση τησ εφαρμογής στον kodi δεν ανοίγει το wizart το βγάζει σαν σφάλμα.
  ευχαριστώ.

 16. Η βοήθεια σου ήταν πολύτιμη….
  Μια ερώτηση όμως….πως θα κατεβάσω ελληνικούς υπότιτλους?

 17. Καλησπερα και καλη ανασταση!Εκανα ακριβως οτι γραφει παραπανω,εγιναν ολα σωστα,αλλα εχω ενα προβλημα οταν βαζω ταινιες παιδικα κτλ παιζουν ελαχιστες,σχεδον καμια….Ο σερβερ φταιει η κατι δεν εχω κανει σωστα;;;

  1. Καλησπέρα Μάκη

   Μην ανησυχείς τα έχεις κάνει όλα μια χαρά. Δυστυχώς είναι θέμα server. Προσωπικά για ταινίες προτιμώ το Stremio που δεν έχει τέτοια προβλήματα

  2. Όλα σωστά είναι και προφανώς όπως είπες καμιά φορά η πηγή φταίει

  1. Δοκίμασε λίγο αργότερα η επιβεβαίωσε ότι η σύνδεσή σου είναι σταθερή

 18. Θα θελα να ρωτήσω , γιατί δεν εγκαθίστανται τα builds σε windows kodi; Γνωρίζει κανείς ,έχω κάνει τα πάντα αλλά εδώ και μήνες όλα τα builds μου τα βγάζει άκυρα.

  1. Μόλις άνοιξα το λινκ από κινητό και δουλεύει. Έλεγξε την σύνδεση σου και δες αν ανοίγει από υπολογιστή το λινκ. Αν ανοίγει κάποιο λάθος θα έχεις γράψει

 19. Δεν πείρα κάποια απάντηση αν γνωρίζει κάποιος κάτι για το θέμα να μην εγκαθίστανται builds και addons σε kodi windows; Ευχαριστώ!

  1. Έγραψες σωστα το ονομα του αποθετηριου; Αν ναι μερικές φορές ο server εχει θεμα αλλα μετα απο 2-3 προσπάθειες μπαίνει. Μολις χτες εγκατέστησα kodi build σε windows 10 με επιτυχία.

   Εχεις την τελευταία έκδοση kodi; Ειναι εντάξει η σύνδεση σου στο Ίντερνετ; Ποιο αποθετηριο βάζεις;

 20. Ολα εντάξει είναι . Σε android box τρέχουν κανονικά ,αλλά windows τσιμουδιά. Και το παλεύω αρκετούς μήνες,η εγκατάσταση στα builds γίνονται κανονικά,και μόλις γίνει επανεκκίνηση τζίφος.Δεν έχω βγάλει άκρη. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας με βοηθήσει.Ευχαριστώ!

  1. Κανε απεγκατάσταση του kodi με το revo uninstaller καθαρισμό της registry με το ccleaner, επανεκκίνηση και ξαναβάλτα ολα απο την αρχη.

 21. Τίποτα δεν έγινε ,τι ίδιο ,check the log for more information ,μετά όλες τις διαδικασίες! Ευχαριστώ πάντως ,αλλα δε ξέρω τι άλλο να κάνω!!!

 22. Στο Xbox one έχει να κάνεις install μόνο το v18 Leia alpha. Η source δουλεύει για αυτό; Προσπάθησα αλλά κόλλησε στην αρχική οθόνη χωρίς καν να το ανοίξει. Έχω βάλει την Steve wizard αλλά κολλάει.

 23. εκανα εγκατασταση σε Windows ,
  εντυπωσιακό !!
  Ευχαριστω γιά τήν βοήθεια
  μπράβο φίλε

 24. Καλησπερα και ευχαριστω πολυ για το guide σου! ξερει κανεις την διαφορα αναμεσα στα incursion – neptune – neptune rising – placenta? ποιο επιλεγω; επισης εχω το amazon fire 3rd gen…η αληθεια ειναι οτι τα βιντεο δεν εχουν καλη ποιοτητα..ακομα και 1080 υπαρχει θολουρα… φταιει το greekodi ; το covenant ειναι καλυτερο ; συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειναι η πρωτη φορα που δοκιμαζω κατι τετοιο.

  1. Το κάθε ένα από αυτά που αναφέρεις είναι διαφορετικά add-ons που προσφέρουν σχεδόν τα ίδια πράγματα.

   Το Covenant σταμάτησε να αναπτύσσεται.

   Το GreeKodi σίγουρα δεν φταίει για την ποιότητα στο Amazon. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το Amazon.

 25. σε ευχαριστω για την απαντηση, δηλαδη οταν λεμε οτι σταματησε να αναπτυσεται το exodus και το covenant συμαινει οτι δεν βαζουν καινουριες ταινιες?

  1. Όχι σημαίνει ότι πολύ πιθανόν δεν θα βρίσκουν πηγές για ταινίες.

 26. Κατι που δεν αναφερετε και διορθωστε με αν κανω λαθος.Πριν κατεβασουμε το αποθετηριο πρεπει να παμε στο system>addons>unknown sources και να thn κλικαρουμε στο yes.

  1. Το γράφουμε εκεί που λέει » Επίσης ! Όσοι βρήκατε για πρώτη φορά το Kodi και είστε αρχάριος σας προτείνω πρώτα να διαβάσετε…»
   ώστε να μην επαναλαμβανομαστε. Αυτοί που δοκιμάζουν πρώτη φορά το Kodi θα το διαβάσουν. Όσοι το ξέρουν το Kodi δεν θα χρειαστεί.

 27. Εγκατάσταση μια χαρά. Όλα λειτουργούν. Εικόνα δεν έχω όμως. Φταίει το λαπτοπ. ? Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχω στο λαπτοπ για να τρεξει σωστά. ? Χρειάζεται έξτρα πρόγραμμα να κατεβάσω. ? Ευχαριστώ

 28. Πρέπει να απεγκατασταθει το greekodi για να βάλεις αυτό το j4m; Είχα ακολουθήσει οδηγό.σου και το έβαλα σε box που αγορασα. Αλλά τώρα δεν βρίσκω πως θα εγκαταστήσω αυτό που γραφεις;!

  1. Και κάτι ακόμα.αυτο το νέο j4m παιδικά έχει;

 29. Έχω το ίδιο πρόβλημα gkn wizard error μετά από εγκατασταση και forced close. Έχω κλείσει antivirus firewall και δεν διορθώνεται. Καμμία πρόταση;

 30. Ωραία, εγκατέστησα τονgkn, πώς μπορώ όμως τώρα αν μετάνιωσα να ξανακάνω το Kodiak όπως πριν. δηλαδή στην αρχική του κατάσταση.

 31. Καλησπέρα Salih
  Μέχρι το προτελευταίου στάδιο όλα πήγαν καλα. Έκανα force close αλλα οταν άνοιξα το kodi ξανά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα . Το λογισμικό παραμένει το ίδιο

 32. Υπάρχει πιθανότητα να μπει η πλατφόρμα της ΕΡΤ HYBRID στο Kodi ?! Έχω samsung SmartTV την UE32F6510SS αλλά δεν μου εμφανίζει την ERT HYBRID Είναι 3D τηλεόραση μοντέλο του 2012 …

 33. Καλημέρα!Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά!Έχω το Je4M-δεν ξέρω αν παίζει ρόλο-και τις τελευταίες μέρες δεν μπορώ να κατεβάσω υπότιτλους.Όταν πάει να κατεβάσει από το subtitles.gr βγάζει σφάλμα λήψης.Υπάρχει κάποια λύση?Επίσης υπάρχει τρόπος να κατεβάσω τους υπότιτλους χειροκίνητα και να τους «τραβάω» στο Kodi?Ευχαριστώ πολύ!

 34. Καλησπέρα, εγκατέστησα το Je4M σε Kodi version 16.1 γιατί δεν μπορώ να εγκαταστήσω σε αυτό το Mac κάτι νεώτερο λόγω λειτουργικού. Τα Alive Gr και youtube όλα καλά. Neptune, Atlas , Incursion , Placenta μέχρι και το link. Mετά ρολογάκι και δε γίνενεται τίποτα. Δλδ από ταινίες τίποτα.Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει?? Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά!

 35. Καλησπερα στης ταινιες ορισμενες φορες μου βγαζει στης επιλογες να της κανω download super favorite αλλα
  μερικες φορες δεν το βγαζει καθολου
  γιατι ??
  Συγκεκριμενα στο Atlas movies

 36. ωραιο το αρθρο αλλα εγω επειδη ειμαι ασχετη δεν μπορεσα να καταλαβω ΤΙΠΟΤΑ!!!φωναξα και τεχνικο να μου το περασει(τζαμπα τα λεφτα που πηρε)και τιποτα.Δεν μπορω να βαλω αυτα τα ρημαδια τα addons.Δεν υπαρχει κανενας τεχνικος που να εχει γνωσεις του θεματος για να μου τα περασει?
  απο θεσσαλονικη

  1. Και ο τεχνικός εμ δε στο έφτιαξε, εμ στα πήρε; Ο ορισμός της γαϊδουριας.
   Μπέττυ θα υπάρξει ανανεωμένος οδηγός εντος των ημερών που θα δεις ότι θα τα καταφέρεις και μόνη σου.

 37. Καλησπερα εχω ενα android box εκδοση 4.4.2 και το kodi με εκδοση 14.2 ειχα να το χρησιμοποιησω καιρο και επειδη δεν παιζει καμια ταινια η σειρα θ α μπορεσω να βαλω το Je4M κανονικα και να παιξει ? Προσπαθησα να βαλω την καινουργια εκδοση του kodi αλλα δεν την παιρνει λογο παλιας εκδοσης android και το android δυστυχως δεν αναβαθμιζεται , ειναι το sencor smp 9003 pro.
  Ευχαριστω

  1. Δυστυχώς Σωτήρη η έχεις πολύ παλιά έκδοση Kodi για να δουλέψει κάποιο καινουριο build. Δοκίμασε εναλλακτικά το Stremio

 38. Ωραίο το άρθρο. Σε Android tablet έγινε κανονικά η εγκατάσταση του Kodi και του Je4M σύμφωνα με τις οδηγίες. Όλα καλά αλλά στο CartoonsGR δεν μπορώ να δω καμία ταινία στα Μεταγλωττισμένα. Βγάζει το «Απασχολημένο» όταν επιλέξω το stream της ταινίας, πχ «Ταρζάν (2013) | Vidoza» αλλά μετά λέει για σφάλμα. Το log file λέει για
  – Error cannot open file http://……..
  – OpenDemuxStream – Error creating demuxer

  Ευχαριστώ,
  ένας απεγνωσμένος πατέρας…

  1. Πολύ πιθανόν να είναι προβληματική η πηγή απο όπου το τσιμπάει. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό μόνο αν υπάρχει διαθέσιμη διαφορετική πηγή να επιλέξεις κάποιο άλλο.

 39. Καλημέρα είμαι πολύ ευχαριστημένος με το je4m ,δούλευε άψογα μέχρι χθες . Τώρα μου βγάζει ως εκεί που πρέπει να διαλέξω την ταινία (πχ) VIDZI WATCHEPISODES HD , διαλέγω πατάω και είναι νεκρό

  1. Επέλεξε κάποια άλλη πηγή. Συμβαίνει τώρα τελευταία να κλείνουν κάποιες πηγές

 40. Επιτελους ενα ελαφρυ build να δω την 5η σεζον του vikings που δεν εχει στο νετφλιξ, ευχαριστω πολυ παιδια!

 41. Είχα βάλει παλαιότερη έκδοση greekodi. Τώρα το simplicity είναι δεν ξέρω ακριβώς . Για να βάλεις καινούριο build απεγκαθκστας το παλιό; Το j4m έχει παιδικά;

 42. μπράβο σου ! αναλυτικός οδηγός … τον εγκατέστησα στο tv box πρώτη φορά και δεν με πήρε ούτε 5 λεπτά και δεν είχα ιδέα από codi

 43. Καλησπέρα πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια και από μένα για τις απίστευτες οδηγίες σου και τον χρόνο που περνάς για να απαντήσεις σε όλους μας,θα ήθελα και γω τη βοήθεια σου.Εχω ένα tvbox το πήρα πρόσφατα και προσπάθησα να περάσω κανάλια και ταινίες στο kodi αλλά χωρίς επιτυχία καμία, ύστερα από αρκετές προσπάθειες πέρασα το je4m και δυστυχώς πλέον δεν μου τι ανοίγει καν.μου γράφει ότι η εφαρμογή σταμάτησε να λειτουργεί πριν καν μπει στο μενού της,καμία ιδέα τι να κάνω η πως να εγκαταστήσω ξανά το kodi? χρησιμοποιώ το kodi που ήταν ήδη μέσα στη συσκευή.

  1. Σε κάθε άρθρο έχω ένα προτεινόμενο TV box για να μην έχετε τέτοια θέματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω τι TV box έχεις, ποια έκδοση Android έχει και αν είναι αναβαθμισμένο.

 44. Αγαπητέ ,το εγκατέστησα στο TV BOX MXQ PRO 4K,με Κοdi 18.0 και μόλις το ανοίγω μου βγάζει σχόλιο στήν εισαγωγική σελίδα με το λογότυπο ότι η εφαρμογή δεν αποκρίνεται ,τι πρέπει να κάνω?

 45. Συγχαρητηρια πολύ καλός ο οδηγός τον εγκατέστησα στο tv box εύκολα αν και άσχετος, το βρήκα λειτουργικό και εξοικειώθηκα στο περιβάλλον. Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να βλέπω live αγώνες και πως;

  1. Στο συγκεκριμένο build δεν υπάρχουν τα απαραίτητα add-on. Το build αυτό είναι ακριβώς μόνο για ταινίες και σειρές.

   Επειδή είπες ότι είσαι αρχάριος, δες και τι νεότερο άρθρο μας σχετικά με το 4D build το οποίο έχει και live sports

 46. Καλημερα σε ολους…
  Δηλωνω εξ’ αρχης ασχετος και ζητω κατανοηση..τελευταια πηρα ένα tv box max 10, με προεγκατεστημενα το kodi 17.6 με ελληνικο μενου….οπως το εψαχνα βρεθηκα σε μια σελιδα που αριστερα καθετα εχει μια μπαρα με ταινιες ,σειρες, προσθετα, μουσικη κλπ..και πανω από αυτά εχει το σημαδι της εξοδου, το γραναζι, και την αναζητηση…στην υπόλοιπη οθονη γραφει …..η βιβλιοθηκη σας είναι αδεια κλπ…..απο κατω εχει δυο επιλογες..
  ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ και η άλλη επιλογή.ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ…
  Κατι πρεπει να πατησα και οι η λεξη { ταινιες} από την αριστερη μπαρα χαθηκαν… πατω λοιπον την ενδειξη της εξοδου και στην οθονη δεξια της μπαρας , πανω από αυτά που λεει περι βιβλιοθηκης βγαζει την επιλογη
  ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και από κατω ΕΞΟΔΟΣ ..
  Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: ΠΑΤΩ ΕΞΟΔΟΣ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΩ ΠΑΛΙ ΤΟ KODI ….ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ…ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ….
  ΚΩΣΤΑΣ

  1. Κανονικά η τηλεόραση σου θα πρέπει αυτόματα να το ρυθμίζει. Ίσως να δοκιμαζες κάποιον άλλο υπότιτλο.

  1. θα πατήσεις pause για να εμφανιστεί το μενού με τα κουμπιά ελέγχου. Εκεί θα δεις ένα εικονίδιο με υπότιτλους, κάνεις κλικ και ανοίγει ένα παράθυρο με υπότιτλους. Περιμένεις λίγη ώρα να φορτωσει η λίστα και ψάχνεις κάποιο που να ταιριάζει με το όνομα της ταινίας

 47. Δεν εχω εγκαταστήσει ποτε ξανα τοσο ευκολα καποια εφαρμογη.. Πιο απλο πεθαινεις.. Να εισαι καλα.. Με εσωσες απο τρομερη μουρμουρα απο το ετερον ημισυ (εμ εκανε βλακεια κ εσβησε τα παντα, εμ μου γκρινιαζε 🤣🤣).. Δεν αντιμετωπισα καμια δυσκολια κ δουλευει αψογα.. Σ’ευχαριστω κ παλι 😃😃😃

 48. Υπάρχει το PeerGuardian ή MoBlock αν θυμάμαι προ αιώνα -για λίνουξ, κι αν κάνει για αυτή τηδουλεια

 49. Καλησπερα και σε ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες εγκαταστασης. Επιτελους καταλαβα πως λειτουργει το kodi. Δεν ειμαι βλεπεις και τοσο σχετικος. Αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι πως μπορω απο το περιβαλον του je4M να κανω reset και να επαναφερω το kodi στην αρχικη του μορφη. Σε ευχαριστω εκ των προτερων

 50. Το έχω εγκατεστημένο εδώ κ καιρό κ δουλεύει άψογα το μόνο θέμα που αντιμετωπίζω είναι με το buffering δλδ όταν παίζει πολύ ώρα τηλεόραση η ραδιόφωνο η βλέπω λάιβ αγώνα αρχίζει τα κολλήματα πως μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις. Στο maintenance δεν έχει κάποια επιλογή.

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.