Πως βλέπουμε Kodi, Stremio, Popcorn Time με Chromecast στην τηλεόραση

Όπως είχαμε πει, το Google Chromecast μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε τηλεόραση σε Smart TV αρκεί να διαθέτει θύρα HDMI. Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στο πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις εφαρμογές Kodi, Stremio και Popcorn Time με το Chromecast.Πριν ξεκινήσουμε θα χρειαστούμε δύο πραγματάκια:

 • Κινητό Android
 • Google Chromecast

Σε περίπτωση που ακούτε πρώτη φορά για Chromecast, ή ψάχνετε γενικά για το άν θα σας βολέψει το Chromecast διαβάστε το παρακάτω άρθρο και έπειτα επιστρέψτε εδώ:

Το παραπάνω άρθρο μπορεί να μιλάει για χρήση μέσω Linux αλλά οι πληροφορίες του ισχύουν για όλα τα λειτουργικά.

Πάμε τώρα για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά

Advertisements

Χρήση Stremio με Chromecast

Το stremio με απλά λόγια μπορούμε να πούμε ότι είναι το ξαδερφάκι του Popcorn Time. Μας επιτρέπει να δούμε τις αγαπημένες μας σειρές μέσα από ένα αρκετά εύχρηστο και λειτουργικό περιβάλλον.

Stremio Δωρεάν ταινίες και σειρές online

Σε περίπτωση που δεν το έχετε εγκαταστήσει μπορείτε να το κάνετε με τις παρακάτω οδηγίες:

Για την χρήση του Stremio με Chromecast μπορείτε να το κάνετε εγκατάσταση είτε στο Android κινητό σας είτε στον υπολογιστή σας.

stremio-chromecast
Πατήστε το εικονίδιο cast στην εφαρμογή Stremio για να συνδεθείτε με το Chromecast
 1. Μόλις το ανοίξετε, επιλέξτε την ταινία η σειρά που θέλετε να δείτε στην τηλεόραση
 2. Πατήστε στο εικονίδιο cast
 3. Από τις επιλογές που θα βγάλει επιλέξτε το Google Chromecast

Σε λίγα δευτερόλεπτα η ταινία ή, η σειρά που επιλέξατε θα αρχίσει να προβάλλεται στην τηλεόρασή σας μέσω του Chromecast. Το κινητό ή ο υπολογιστής σας θα χρησιμεύει ως τηλεκοντρόλ αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε και το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης σας (αν διαθέτει πλήκτρα για ταινίες).

Χρήση Popcorn Time με Chromecast

Το Popcorn Time είναι ένα project ανοιχτού λογισμικού υπο την άδεια GPL και όπως το KODI και το Stremio έτσι και το Popcorn Time είναι ένας εύκολος τρόπος για να βλέπουμε ταινίες και σειρές online.

popcorn time εγκατάσταση σε linux - Ubuntu - Linux Mint

Σε περίπτωση που δεν το έχετε εγκαταστήσει μπορείτε να το κάνετε με τις παρακάτω οδηγίες:

Για την χρήση του Popcorn Time με Chromecast μπορείτε να το κάνετε εγκατάσταση είτε στο Android κινητό σας είτε στον υπολογιστή σας (με τον παραπάνω οδηγό).

popcorn-time-chromecast
Μόλις επιλέξετε κάποια ταινία πατήστε στο εικονίδιο cast, δεξιά επάνω και επιλέξτε το Chromecast
 1. Μόλις το ανοίξετε, επιλέξτε την ταινία η σειρά που θέλετε να δείτε στην τηλεόραση
 2. Πατήστε στο εικονίδιο cast
 3. Από τις επιλογές που θα βγάλει επιλέξτε το Google Chromecast

Μόλις επιλέξετε κάποια ταινία πατήστε στο εικονίδιο cast, δεξιά επάνω και επιλέξτε το Chromecast

Σε λίγα δευτερόλεπτα η ταινία ή, η σειρά που επιλέξατε θα αρχίσει να προβάλλεται στην τηλεόρασή σας μέσω του Chromecast. Το κινητό ή ο υπολογιστής σας θα χρησιμεύει ως τηλεκοντρόλ αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε και το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης σας (αν διαθέτει πλήκτρα για ταινίες).

Advertisements

Χρήση του Kodi με το Chromecast

Το Kodi αποτελεί το πιο διαδεδομένο ανοιχτού και ελεύθερου κώδικα, λογισμικό Media Center. Είναι διαθέσιμο για πολλές πλατφόρμες αλλά και συσκευές. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, το Tablet ή ακόμα και στον Home Server σας με το οποίο έχουμε ασχοληθεί εκτενώς.

Για την χρήση του Kodi με Chromecast θα χρειαστούμε δύο πράγματα:

 1. Εγκατεστημένο το KODI στο Android κινητό
 2. Εγκατεστημένο το LocalCast στο Android κινητό

Αφού έχετε εγκαταστήσει και ρυθμίσει το Kodi (π.χ. με Je4M για ταινίες και σειρές) σειρά έχει να ρυθμίσουμε το LocalCast στο Android κινητό μας:

localcast-kodi
Πατήστε στην επιλογή για την δημιουργία του αρχείου playercorefactory.cml
 • Ανοίξτε την εφαρμογή LocalCast
 • Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> Kodi
 • Εκεί πατήστε την επιλογή «Γράψτε playercorefactory.xml» για να δημιουργήσει το κατάλληλο αρχείο για το Chromecast
 • Βγείτε από την εφαρμογή

Πλέον το LocalCast έχει δημιουργήσει την κατάλληλη ρύθμιση για το Kodi. Οπότε ανοίξτε το Kodi στο κινητό σας, επιλέξτε μια ταινία η σειρά και μόλις πατήσετε Play θα ανοίξει αυτόματα η εφαρμογή LocalCast από όπου θα συνδεθείτε στο Google Chromecast σας.

Μόλις το κάνετε το LocalCast θα μετατραπεί σε τηλεκοντρόλ τηλεόρασης απο όπου θα μπορείτε να το ελέγχετε, να κατεβάζετε υπότιτλους κλπ.

Επίλογος

Στον σημερινό οδηγό, είδαμε πως μπορούμε να βλέπουμε ταινίες και σειρές από τις εφαρμογές Kodi, Stremio και Popcorn Time. Όσοι σκέφτεστε να αγοράσετε Chromecast αλλά διστάζετε για το τι μπορείτε να κάνετε με αυτό, ελπίζω με το σημερινό οδηγό αλλά και τους οδηγούς που παραθέσαμε να αποκτήσατε μια συνολική εικόνα.

Advertisement

16 σκέψεις σχετικά με το “Πως βλέπουμε Kodi, Stremio, Popcorn Time με Chromecast στην τηλεόραση

Add yours

  1. Εχεις κάνει την ρύθμιση που αναφέρω σωστά ? Χωρίς αυτό δεν ανοίγει το localcast αυτόματα

  1. Μια χαρά μου τα παίζει. Έχω το Popcorn time στο κινητό και βλέπω κανονικά υπότιτλους στην τηλεόραση όπου έχω το Chromecast

  1. Ναι, όπως θα δεις στα επιμέρους άρθρα που έχουν να κάνουν με το Kodi, είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και η βασική του λειτουργία είναι να είναι Media Center στο σπίτι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν add-ons που παρέχουν περιεχόμενο μη νόμιμο. Με άλλα λόγια το εργαλείο είναι απόλυτα νόμιμο το πώς όμως θα το χρησιμοποιήσει κάποιος είναι άσχετο από το ίδιο το λογισμικό

 1. Καλησπέρα μοιραία αγόρια, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με stremio και Chromecast. Ενώ στο PC παίζει κανονικά η ταινία και δείχνει κανονικά τους υπότιτλους, μόλις πατήσω να το castάρει στο Chromecast, ναι μεν φέρνει εικόνα και ήχο αλλά λίγο πριν εμφανίσει εικόνα στην TV μου βγάζει error στο PC πως δεν βρέθηκαν υπότιτλοι, ενώ αν το αναπαραγάγω μόνο στο PC δείχνει κανονικά τους υπότιτλους. Ξέρετε μήπως είναι κάποια ρύθμιση ή οτιδήποτε, ή να πάω κατευθείαν Github?

  1. Αν έχεις Android προτίμησε το να το παίζεις από εκεί. Εγώ δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα μέσω Stremio του Android στο Chromecast

 2. Έχω το ίδιο πρόβλημα σε lg τηλεόραση .Δεν παίζουν οι υπότιτλοι από popcorn…ξέρει κάποιος κάτι.

  1. έχεις αναβαθμίσει την τηλεόραση στην τελευταία έκδοση του λογισμικού του ?

 3. Kalispera se olous! Epesa pano sto arthro giati kai ego sto pc katevasa to Popcorn. Katevike i tenia kai patisa «provoli stin tv» (F&U einai i tv, exo kani enimerosi logismikoy otan moy zitithike) . I ikona fenete mia xara kai o ixos…alla den fenonte i ipotitli. Apo to Popcorn einai mia xara i rithmisis. Kai apo tin tv to tsekara. An patiso provoli mono sto pc, fenonte kanonika.
  Any help somebody?

 4. ego exo to chromecast pezei to netflix kai to youtube alla to popcorn mou vgazei tin endixi dial chromecast kai den mou anoigei tin tainia

  1. Βάλε το vlc και επέλεξε από το popcorn για αναπαραγωγή μέσω του vlc και όχι internal player

 5. Γειά σας εχω εγκαταστησει το chrome castle και προσπαθω μεσω κινητου να κατεβάσω ταινια απο το pop corn στην τηλεοραση. Η ταινία κατεβαίνει μια χαρά στο κινητο πατάω εικονίδιο του chrome castle αλλα η ταινία σταματάει να παίζει μόλις γίνει η σύνδεση με το chrome castle. Tί συμβαίνει?

  1. Πολλά μπορεί να φταίνε, η ταινία, η σύνδεση του κινητού, το router, το chromecast κλπ. Θέλει πειραματισμό και δοκιμές

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: