Στο παρόν άρθρο γίνεται μια απόπειρα να συγκεντρωθούν τα εν ενεργεία Telegram Groups που σχετίζονται με το Linux, τις διανομές και το Open Source.

Το τελευταίο καιρό η εφαρμογή telegram ανακοίνωσε ότι μετρά πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες, κάνοντας την μια από τις πιο δημοφιλείς messaging υπηρεσίες. Σημαντικό χαρακτηριστικό της η end-to-end κρυπτογράφηση μεταξύ των συνομιλιών καθώς και η δημιουργία δημόσιων groups.

Τα Groups είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό το οποίο από πολλούς θυμίζει IRC μιας και ο δημιουργός του group μπορεί να θέσει Admins αλλά και να δημιουργήσει διάφορα χρήσιμα bots. Έτσι λοιπόν, η ελληνική παρουσία στο Telegram που σχετίζεται με το Linux, τις διανομές και το Open Source δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Αν δεν το έχετε κάνει, το Telegram είναι διαθέσιμο για κινητά και desktop. Οι περισσότερες διανομές Linux το διαθέτουν προς εγκατάσταση μέσω του Κέντρου λογισμικού τους. Αν δεν υπάρχει, τότε δείτε την επίσημη σελίδα :

Πως μπαίνουμε σε ένα group στο Telegram

Στο telegram μπορούμε να μπούμε σε γκρουπ με 3 τρόπους.

  1. Μέσω invite link (με click πάνω του)
  2. Να μας προσθέσει κάποιος φίλος μας
  3. Με αναζήτηση του group στο search bar του telegram

Να σημειωθεί ότι επειδή ένα Group μπορεί να έχει λίγη «φασαρία» κάποιες φορές, στην περίπτωση που δε θέλουμε να λαμβάνουμε ενημερώσεις για τα μηνύματα που ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών στο group, δε χρειάζεται να φύγουμε από το group, απλώς μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τα notifications όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:

telegram-disable-notifications
Έτσι απενεργοποιούμε τα notifications χωρίς να χρειαστεί να φύγουμε από το group

Με αυτό τον τρόπο δε θα έχουμε τον ενοχλητικό ήχο κάθε φορά που θα υπάρχουν νέα posts στο group που παρακολουθούμε.

Ελληνικά Linux Telegram Groups

Arch Linux Greece

Το Ελληνικό κανάλι του Arch Linux και των Arch based διανομών. Μόνο κουβέντα (όχι support). Μιλάμε για Arch, EndeavourOS, Manjaro και γενικά για Rolling διανομές.

Debian Greece

Το γκρουπ της Ελληνικής κοινότητας του Debian

Fedora Project Greece

Το γκρουπ της Ελληνικής κοινότητας του Fedora:

Gnome Greece

Ελληνικό group gnome

Linux Mint Greece

Το γκρουπ της ελληνικής κοινότητας του Linux Mint.

Ubuntu-gr

Το γκρουπ της ελληνικής κοινότητας του Ubuntu.

OpenSUSE GR

Το γκρουπ της ελληνικής κοινότητας OpenSUSE

Linux Greece

Το ελληνικό κανάλι των χρηστών Linux.

Artix Linux Greece

Το ελληνικό Group του Artix Linux

Ελάτε…

… να γίνουμε πολλοί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε πλέον να έχουμε μια πιο άμεση επικοινωνία και να συζητήσουμε τα πάντα γύρω από το αγαπημένο μας λειτουργικό.

ΥΓ. Στην περίπτωση που κάτι αλλάξει, το άρθρο θα ενημερώνεται σχετικά. Ενημερώστε μας στα σχόλια αν γνωρίζετε κάποιο άλλο Ελληνόφωνο Group που σχετίζεται με το Linux και το Open Source.