4D : Ένα από τα καλύτερα build για το Kodi

4d-gkn-kodi-athlitika-cerebrux

To 4D build (4 σε ένα : Diamond, Delicious, Daltond, Destiny) χρησιμοποιεί το δίκτυο του GKN προκειμένου να εγκατασταθεί και αποτελεί ίσως το καλύτερο build για tv-boxes.

Ύστερα από την αγορά του Beelink GS1 και την αποτύπωση της εμπειρίας που είχα από τις πρώτες ώρες χρήσης του, διαπίστωσα ότι το Kodi είναι κομμένο και ραμμένο για TvBoxes. Ωστόσο αυτή η εμπειρία χρήσης του Kodi, δύναται να πάει παραπέρα με τη χρήση των κατάλληλων builds.

Ένα τέτοιο build είναι και το 4D το οποίο μας έρχεται από τους ίδιους developers του εκπληκτικού Diamond build (το οποίο σταμάτησε να αναπτύσσεται) και μπορούμε να το εγκαταστήσουμε στο Kodi με την αρκετά εύκολη διαδικασία όπως την περιγράψαμε την εγκατάσταση του Kodi στο σχετικό άρθρο.

Το 4D είναι ένα γραφικό περιβάλλον (μαζί με όλα τα απαραίτητα add-ons) το οποίο οι ομάδα που το αναπτύσσει σε γενικές γραμμές προσφέρει τα ακόλουθα:

 • Ξένες σειρές και Ταινίες (με αυτόματη λήψη υποτίτλων),
 • Ελληνικές Ταινίες και σειρές,
 • Αθλητικά κανάλια
 • Κανάλια για Ντοκιμαντέρ
 • και άλλα..

Όπως πάντα οφείλουμε να τονίσουμε το γεγονός ότι επειδή το Kodi είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό καλό είναι να δώστε σημασία στην παρακάτω σημείωση και τον εκπαιδευτικό σκοπό που έχουν όλα τα άρθρα σχετικά με το kodi:

Σημείωση: Η επίσημη έκδοση Kodi δεν περιέχει καθόλου περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχετε το δικό σας περιεχόμενο από μια τοπική ή απομακρυσμένη τοποθεσία αποθήκευσης, DVD, Blu-Ray ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που κατέχετε. Επιπλέον, το Kodi σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα τρίτων που μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι ελεύθερα διαθέσιμο στον επίσημο ιστότοπο του παροχέα περιεχομένου. Η παρακολούθηση ή η ακρόαση παράνομου ή πειρατικού περιεχομένου που διαφορετικά θα χρειαζόταν να πληρωθεί δεν επιδοκιμάζεται ή εγκρίνεται από την ομάδα Kodi. Ως εκ τούτου ο παρακάτω οδηγός γράφεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και οι αρθρογράφοι η και το Cerebrux.net ουδεμία ευθύνη φέρει από την χρήση του.


Προτάσεις TV BOX :

Beelink GS1 6K TV Box

 


Προσθήκη αποθετηρίου GKN στο Kodi

Ωραία, πάμε λοιπόν πρώτα να προσθέσουμε την πηγή για το GKN που περιλαμβάνει τον Wizard εγκατάστασης και το οποίο θα μας βοηθήσει να εγκαταστήσουμε το 4D.

Από την αρχική οθόνη, πατήστε το «γρανάζι» αριστερά επάνω,

kodi-ellinika

Επιλέξτε «File Manager»

kodi-ellinika7

Έπειτα, επιλέξτε «Add Source»

kodi-ellinika7-1

Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε το «None» για να το επεξεργαστούμε

Στο πεδίο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε την διεύθυνση:

http://gknwizard.eu/repo/

Σημείωση: Πάντα να ελέγχετε στον υπολογιστή η το κινητό σας ότι το παραπάνω λινκ δουλεύει πριν το προσθέσετε στο Kodi. Αν δεν δουλεύει, αναφέρετέ του στα σχόλια.

greekodi-gkn-je4m-repo
προσθέτουμε την πηγή για το GKN Wizard

Έπειτα κάντε κλικ ΟΚ. Εκεί που λέει «Enter a name for this source» γράψτε ότι θέλετε ή απλά GKN για να ξέρετε την πηγή και έπειτα κάντε κλικ στο ΟΚ. Για τον οδηγό μας επιλέξαμε να ονομάσουμε αυτό το αποθετήριο .Gkn με τελεία μπροστά το οποίο είναι μια απλή λύση, έτσι ώστε τα αποθετήρια που βάζουμε εμείς να εμφανίζονται πρώτα καθώς το Kodi διατηρεί αλφαβητική σειρά στις πηγές των μέσων ενημέρωσης.

Πλέον το αποθετήριο (εξωτερική πηγή) έχει προστεθεί επιτυχώς. Σε περίπτωση που σας βγάλει σφάλμα, ελέγξτε ότι έχετε πληκτρολογήσει σωστά την διεύθυνση και ότι είστε συνδεδεμένοι στο internet.

Στην συνέχεια μένει να το ενεργοποιήσουμε πηγαίνοντας πίσω και επιλέγοντας «Install from zip«.

Εναλλακτικά μπορείτε από την αρχική οθόνη, να κάνετε κλικ στο «Add-ons»

kodi-ellinika10

Επιλέγετε το «Box» (κουτί) επάνω αριστερά

kodi-ellinika13

Επιλέξτε «Install from Zip file»

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, επιλέξτε το αποθετήριο .Gkn (ή το όνομα που δώσατε στο αποθετήριο). Εκεί θα δείτε ένα zip αρχείο «repository.gknwiz-x.x.x.zip» το οποίο και επιλέγετε.

greekodi-gkn-je4m-addon
επιλέγουμε το addon repository gknwizard για εγκατάσταση

Μόλις το κάνετε θα σας πάει στην προηγούμενη οθόνη στην οποία θα πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του zip.

Εγκατάσταση πρόσθετου (addon) στο Kodi

Αφού έχουμε προσθέσει την εξωτερική πηγή τώρα μπορούμε να κάνουμε εγκατάσταση το GKN Wizard.

Από την αρχική οθόνη, κάνετε κλικ στο «Add-ons»

kodi-ellinika10

Επιλέγετε το «Box» (κουτί) επάνω αριστερά

kodi-ellinika13

Επιλέξτε «Install from repository»

Εκεί θα δείτε το αποθετήριο που μας ενδιαφέρει. Μπείτε λοιπόν στο  GKN Wizard Repo > Program add-ons > GKN Wizard > Install

greekodi-gkn-je4m-gknwizard
αφού μπούμε στο αποθετήριο GKN Wizard βρίσκουμε το πρόγραμμα GKN Build Wizard και το κάνουμε εγκατάσταση

Θα δείτε ότι θα αρχίσει η εγκατάσταση και θα πρέπει τώρα να περιμένετε να ολοκληρωθεί. Μόλις ολοκληρωθεί θα δείτε δεξιά επάνω μια ειδοποίηση του GKN Wizard.

Εγκατάσταση του 4D με το GKN Wizard στο Kodi

Κανονικά μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το GKN wizard θα ξεκινήσει αυτόματα, μόνο του οπότε απλά περιμένετε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στην αρχική οθόνη και στο μενού του Add-ons θα δείτε το GKN wizard.

Το επιλέγετε και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με επεξήγηση του τι περιλαμβάνει η έκδοση.

greekodi-wizard-disclamer

Πατάμε «Dismiss» και στην συνέχεια θα εμφανιστεί το παράθυρο επιλογών σε περίπτωση που θέλουμε να κρατήσουμε κάποιες ρυθμίσεις που μπορεί να είχαμε κάνει στο Kodi μας. Αν είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε εγκατάσταση απλά πατάμε «Continue»

greekodi-wizard-keepsettings

Στην συνέχεια εμφανίζεται το παράθυρο για τα Skins (Build Menus). Εδώ πατάμε  «Build Menu» για να μας εμφανίσει τα διαφορετικά Build που είναι διαθέσιμα.

greekodi-build-menu

Το κάθε ένα από τα διαφορετικά build έχουν διαφορετική εμφάνιση και κάποια έχουν επιπρόσθετα ενώ κάποια έχουν λιγότερα addons του Kodi ρυθμισμένα. Το μόνο που αλλάζει είναι το build που θα επιλέξουμε κατά την εγκατάσταση το οποίο στην περίπτωση μας θα είναι το 4D.

Αν δεν εμφανίζεται το 4D θα χρειαστεί να κάνετε μια επιπλέον ρύθμιση:

 1. Πάτε Gkn wizard
 2. Settings
 3. Καρτέλα Misc Maintenance και εκεί πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιλογή «Show Adult Addons» και πατήστε δεξιά «Εντάξει» για να αποθηκευτεί η επιλογή αυτή και πλέον το 4D θα σας εμφανίζεται.

4D-kodi-build-cerebrux

και μόλις τελειώσει το κατέβασμα και η εγκατάσταση, κλείνουμε και ξανανοίγουμε το kodi.

Ευκολία χρήσης – Μενού

Νομίζω ότι το 4D είναι από τα πιο απλά builds που έχω δει. Η πλοήγηση στα μενού γίνονταν με ευκολία καθώς και η επιλογή των ταινιών / καναλιών.

Δύσκολα δε θα βρείτε κάτι να δείτε στο 4D

4d-gkn-kodi-cerebrux

Το 4D έχει από τα πιο όμορφα menu που έχω δει σε Kodi build

4d-gkn-nova-athlitika-cerebrux

Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα

Τα builds μας προσφέρουν τη δυνατότητα να έχουμε σε πολύ λίγο χρόνο έτοιμο, ένα πλήρες σύστημα ψυχαγωγίας. Ειδικά όταν οι συσκευές που τα εγκαθιστούμε βρίσκονται στο σαλόνι μας, τα builds μας επιτρέπουν να έχουμε ένα ενημερωμένο και λειτουργικό kodi build χωρίς να ανησυχούμε αν δουλεύουν όλα. Το 4D είναι ίσως ο καλύτερος εκπρόσωπος αυτής της κατηγορίας.

Advertisements

74 σκέψεις σχετικά με το “4D : Ένα από τα καλύτερα build για το Kodi

 1. Καλημέρα!
  Ο οδηγός εγκατάστασης που αναφέρεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εγκατάσταση σε windows;

  1. Φυσικά. Θα κατεβάσεις το Kodi για Windows και έπειτα θα ακολουθήσεις τον οδηγό για το 4D

 2. μια ερωτηση ?πως ρυθμιζω στατικη ip σε tv box γιατι μολισ παω να εγκαταστησω ενα addon μου λεει δεν εχω συνδεση στο internet
  eyxaristv

  1. η στατική IP δεν έχει σχέση με το αν έχεις ή όχι Internet.
   Πριν ξεκινήσεις την εγκατάσταση επιβεβαίωσε ότι το TV box είναι συνδεδεμένο στο internet

 3. Στο τελευταίο βήμα δεν μου βγάζει το 4D. Μου δίνει 3 επιλογές στο Krypton Builds

  Μπορώ να επιλέξω κάποιο άλλο;

  1. Μόλις το πρωί έγιναν κάποιες αλλαγές από τον προγραμματιστή και το βράδυ θα ενημερώσουμε το άρθρο. Μέχρι τότε για να εμφανιστεί το 4D θα χρειαστεί να κάνεις μια ρύθμιση:

   θα πρέπει να πάτε στο
   1) Gkn wizard
   2) Settings
   3) Misc Maintenance
   και εκεί να ενεργοποιηθεί η επιλογή «Show Adult Addons» και πατήστε δεξιά «Εντάξει» για να αποθηκευτεί η επιλογή αυτή και θα σας εμφανίζεται πλέον.

 4. Εχω κανει την εγκατασταση κανονικα αλλα δε ανοιγει ενω βγαζει τις καρτες κανονικα και οι εναλαγες στις καρτες και αυτες κανονικα δεν ανοιγει τιποτα

  1. Και εδω το ιδιο. Δεν ανοιγει τιποτα ενω φαινονται ολα οκ

 5. Μια διευκρινηση. Στις οδηγιες μας δινεις το http://gknwizard.eu/repo/ με την καθετο στο τελος ενω στην φωτογραφια ειναι χωρις την καθετο. Ποιο απο τα δυο ισχυει;

  1. είτε με κάθετο είτε χωρις, δεν έχει σημασία. Είναι μια σελίδα στο διαδίκτυο. Μπορείς να την επισκεφθείς με η χωρίς κάθετο. Το ίδιο κάνει και το Kodi…. επισκέπτεται την σελίδα που του δίνεις

  1. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να το βάλεις αν είσαι ευχαριστημένος από το Je4M.

  2. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το Je4M, έτσι για αλλαγή, ίσως για πιο φιλικό περιβάλλον και λιγότερα κολληματάκια… αν το κάνω (tv box έχω) είναι καλύτερα να διαγράψω και να εγκαταστήσω ξανά το kodi ή δεν χρειάζεται? Επίσης τα builts ενημερώνονται με κάποιο τρόπο (αυτόματα ή χειροκίνητα) με καινούρια adds? Πάντως μπράβο για την δουλειά σου εδώ! Ευχαριστώ πολύ!

  3. Ενημερώνονται αυτόματα. Δεν χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση από την αρχή το Kodi. Τα builds είναι σαν τα πουκάμισα 🙂 Απλα πας στο GKN build wizard από το μενού που έχεις ήδη και επιλέγεις άλλο build και στην ερώτηση που θα σου κάνει επιλέγεις clean install για να διαγράψει το προηγούμενο build και να βάλει το νέο.

  1. μάλλον έχει θέμα τι συγκεκριμένο plugin. Δοκίμασε κάποια άλλη ώρα

 6. Ξανά έκανα εγκατάσταση το 4kbuild δουλεψε ότα επελεξα κάτι φόρτωνε για πολύ ώρα και με πέταξε εξω.μου βγάζει ότι δεν βρίσκει το clear package

  1. Πατάς το settings και στο αναδυόμενο παράθυρο σκρολαρεις αριστερά μέχρι να βρεις το misc maintenance και από εκεί ενεργοποιείς το show adult add-ons και πατάς ΟΚ. Μόλις το εγκατεστησα το build

 7. Καλησπέρα ξέρεις γιατί δεν παίζει το πλασεντα ή το ινκρουσθον για τις ταινίες?
  Έχεις κάτι να προτείνεις για ταινίες?

  1. Δεν παίζει κανένα από αυτά που έχει το 4D ? Μπορεί να είναι προσωρινά μι διαθέσιμες οι πηγές. Τελευταία συμβαίνει συχνά αυτό

  2. Πάμε στην κατηγορία Πρόσθετα, επιλέγουμε το Πρόσθετο Exodus Redux, έπειτα κάτω κάτω το μενού Tools, εκεί μέσα επιλέγουμε Providers, στο μενού «Open Lambda Scrappers Settings» από All το αλλάζουμε σε «Incursion» ή «Placenta» και πατάμε «Εντάξει» για αποθήκευση. Έπειτα κάνετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ «Clear Cache» και «Clear Providers»

 8. Καλησπερα, παρακαλουθω ολα τα αρθρα σου που αφορουν το kodi. στα περισσοτερα λες «ισως το καλυτερο Build για tvbox» λογικο ειναι μετα απο λιγο καιρο να βγαινει ενα αλλο build που κανει τα πραγματα καλυτερα απο το προηγουμενο και φυσικα χαρα μας να μας το παρουσιαζεις και χαρα μας να το δοκιμαζουμε αν αντιμετωπιζουμε καποιο προβλημα με το ηδη υπαρχον. Στην απορια μου τωρα…. μπορω να το βαλω στο raspberry? πχ το J4M ειναι πολυ ελαφρυ και παει σφαιρα στο tvbox αλλα τωρα τελευταια ολα κατι κολληματα κανει, οποτε ελεγα να δοκιμασω αυτο το build στο raspberry που το εχω για δοκιμες. τι λες θα παιξει ή θα σερνεται???
  Συγχαρητηρια για την πληροτητα και την αναλυση του καθε αρθρου σου

  1. Nαι σε raspberry 2 η και το 3 θα σου παίζει άνετα. Εκει βέβαια θα χρειαστεί πρώτα να βάλεις Linux και έπειτα να κάνεις εγκατάσταση το Kodi.

 9. Πολύ ωραίο build και συγχαρητήρια που μας ενημερώσετε…. Ξέρουμε πως απενεργοποιούμε τους υπότιτλους σε ταινία με ήδη ενσωματωμένους υπότιτλους, καθώς στον player δεν υπάρχει κουμπί για on/off υπότιτλους.

  1. αν είναι ενσωματωμένοι, δεν μπορείς διότι είναι «γραμμένοι» επάνω στο αρχείο βίντεο.

 10. Μπραβο αυτο λέω… μία οι ενσωματωμένοι και μία οι εξωτερικοί εμφανίζει την ταινία με 2 υπότιτλους…. πως απενεργοποιούμε τους εξωτερικούς επομενως…. δοκίμασα απο ρυθμίσεις-γλωσσα-υποτιτλοι-επιλογη «κανενα» αλλά και πάλι εμφανίζει διπλους στην ταινία.

 11. Αργεί πολύ 5 λεπτά να δείξει λίστα με ταινίες ή αγώνες είναι φυσιολογικό;έχω to TV box m8s

 12. Καλησπέρα! Έκανα update από 1.2 σε 1.4 και βλέπω πως χρησιμοποιεί το scythe για σειρές και ταινίες. Το θέμα ειναι ότι δεν έχει τη λίστα μου από το trakt. έκανα ξανά εγκατάσταση το addon αλλά πάλι το scythe δε δείχνει κάτι. Υπάρχει τρόπος να τα συνδέσω ή να γυρίσω σε exodus?
  Ευχαριστώ

 13. Καλησπέρα. Εκανα το τελευταίο update (me normal install για να μην χάσω κάποια αγαπημένα που είχα φτιάξει) παρόλο αυτό τα έχασε όλα! Και επίσης το νέο update είναι τρομερά αργό και δεν με βολεύει και το συγκεκριμένο layout. Υπάρχει τρόπος να γυρίσω στο προηγούμενο; Μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό;

 14. Καλημέρα! Μετά το τελευταίο update έχει γίνει τρομερά αργό και καθόλου χρηστικό!

 15. Έχω ξανά ρωτήσει αλλά δεν πήρα απάντηση. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να γυρίσω δυο versions πίσω; Γιατί με τα 2 τελευταία updates έχει γίνει παρά πολύ αργό και κολλάει συνεχώς.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 16. Πολύ καλό build. Δουλεύει άψογα. Αλλά το skin είναι το πιο άσχημο που έχω δει :p καλύτερα να άφηναν το default

 17. Καλησπέρα, μετα την τελευταια αναβαθμιση ανοιγει μεχρι το σημα του kodi και μετα κολλαει και μενει εκει. Ειμαι με manjaro 18

  1. Και σε εμένα κολλάει, έκδοση:
   17.6 Debian package version: 2:17.6+dfsg1-2ubuntu1 Media Center Kodi from Debian

  2. Κατά τη αναβάθμιση του build , σας ρωτάει αν θέλετε fresh η standard install . Τι επιλέξατε ?

  3. Συγγνωμη για την καθυστερηση. Εκδοση 17.6 και το κάνω με fresh install. Τα αλλα builds τρεχουν κανονικα.

 18. Και σε εμένα κολάει μετα την εγκατταση. Μένει μόνιμα το kodi στο αρχικό σου intro video και δεν κλεινει και το παράθυρο παρα μόνο με την εντολη kill.

 19. Αγαπητοί φίλοι, στην περίπτωση που έχουμε το Kodi στην έκδοση 18.0 Leia, μπορούμε να επιλέξουμε το 4D για το GKN build (επειδή αναφέρεται στην προηγούμενη έκδοση 17.6) ή επιλέγουμε μόνο αυτό το build που είναι για την έκδοση Leia;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  1. Nαι μόνο builds για την έκδοση Kodi που έχεις διότι υπάρχει πιθανότητα να μη δουλέψει σωστά

 20. εχω ακολουθησει τις οδηγιες καθως και το τελευταιο show adults add ons και πατησα ο.κ το εκλεισα και ξαναμπηκα στο kodi πως θα ενεργοποιησω το 4D?

 21. Σε εμενα παντως συνεχιζει να μην τρεχει κολλώντας στην αρχικη οθονη με το λογοτυπο του kodi. Kodi 17.6 σε manjaro 18.0 με fresh install.

  1. Πολύ περίεργο. Δοκίμασε να σβήσεις τον κρυφό φάκελο .kodi στο home folder σου και άνοιξε πάλι το Kodi για να επανέλθει στις αρχικές του ρυθμίσεις και να δοκιμάσεις πάλι το 4D

  2. Καλησπέρα, το έχω κάνει αρκετες φορες, ακομη ακομη απεγκατεστησα και εγκατεστησα το kodi, τιποτα. Ξεκινα το intro video και μετα νεκρωνει. Μονο με kill κλεινει. Τα αλλα builds τρεχουν κανονικα. Απ οτι βλεπω συμβαινει και σε αλλους. Το εχω δει να το αναφερουν και στο fb στη σελιδα τους, αλλα δεν υπαρχει απαντηση. Ευχαριστω.

  3. Καταλαβαίνω, οπότε προσωρινά δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Φυσικά εφόσον τα άλλα τρέχουν κανονικά τότε κανείς την δουλειά σου

 22. εχω κανει ολα τα βηματα, και στο τελος οταν το ανοιγω λεει : » check the log for more informations» και δεν ανοιγει το προγραμμα!

  1. εκανα τα βηματα ακριβως και μολις παω να πατησω το » log viewer for kodi» για να δω ποιο ειναι το σφαλμα μου γραφει παλι το ιδιο με πριν και δν μπορω να συνεχισω……!

  2. Σε τι λειτουργικό σύστημα το έχεις κάνει εγκατάσταση το Kodi ?

 23. Πολυ αργο παιδια κολλαει υπερβολικα πολυ οτι και να κανεις… Το δουκευω σε android box

 24. Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για το build, πολύ κάλο. Θέλω να ρωτήσω διοτι μενω βελγιο αν είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσω με vpn ή δεν χρειάζεται;. Επιδη δεν γνωρίζω αυτό λειτουργεί p2p;

 25. υπάρχει κάποιο ελεύθερο ή πρέπει να αγοράσω κάποιο; και με ποιο θα δούλευε καλύτερα;

  1. Φίλε σε ευχαριστώ. Από τα εμπορικά δεν βρήκα κάποιο δωρεάν πακέτο. Θα προσπαθήσω να το στήσω μόνος (αν και δεν έχω την σωστή γνώση) χρειάζεται και κάποιο free vpn server έτσι; Αλλιώς αν δω οτι τραβάει πολύ ίσως ψάξω για κάποια προσφορά. και κατι άλλο, απο εχθές καθώς ανοίγω το προγραμμα αφού βγαίνει στο μενού κάνει πως φορτώνει αλλά παραμένει έτσι.
   Λινκ για screenshot
   https://ibb.co/Jtnk4NC
   https://ibb.co/HCSFrgY

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.