Σε περίπτωση που έχουμε δεύτερο σκληρό δίσκο στο Desktop/Laptop μας και θέλουμε να γίνεται αυτόματα προσάρτηση με την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Disks η οποία είναι προ-εγκατεστημένη σε περιβάλλον GNOME των διανομών Linux.

Πρώτα από όλα, εξασφαλίζουμε ότι έχουμε συνδέσει τον δεύτερο δίσκο μας στον υπολογιστή και είμαστε στην επιφάνεια εργασίας του GNOME.

Ανοίγουμε την εφαρμογή Disks (Δίσκοι) και επιλέγουμε το δίσκο που μας ενδιαφέρει.

Αυτόματη προσάρτηση δίσκου - Εφαρμογή GNOME Disks
Έχουμε επιλέξει τον δεύτερο δίσκο των 160GB

Πατάμε τα δυο μικρά γρανάζια όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα.

Αυτόματη προσάρτηση δίσκου - Κλικ στο γρανάζι

και επιλέγουμε “Edit Mount Options”

Αυτόματη προσάρτηση δίσκου - Κλικ στο Edit Mount Options

Στο επόμενο παράθυρο που θα ανοίξει, ενεργοποιούμε τη λειτουργία αυτόματης προσάρτησης, σέρνοντας το κουμπάκι προς τα αριστερά. Θα δείτε ότι τα περισσότερα από τα στοιχεία που χρειάζεται έχουν συμπληρωθεί αυτόματα.

Advertisements
Αυτόματη προσάρτηση δίσκου - Κλικ στο User Session Defaults

Εδώ μπορούμε να αλλάξουμε το Mount Point (σε ποιόν φάκελο θα συνδέεται ο δίσκος), διότι από προεπιλογή θα εμφανίσει ένα σημείο στο /tmp/. Οπότε, καλό είναι να συμπληρώσουμε ένα Mount Point στο οποίο έχουμε δικαιώματα ανάγνωσης και εγγραφής (Read/Write). Με άλλα λόγια, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν φάκελο στον προσωπικό μας κατάλογο /home/
πχ. /home/το username μας/data/

Σας φάνηκε χρήσιμο;
Πείτε μας τη γνώμη σας για το σημερινό tip. Δείτε και τα υπόλοιπα Tips ή πείτε μας τα δικά σας tips στα σχόλια ή επικοινωνήστε μαζί μας.