Μαζική διαγραφή δημοσιεύσεων στο facebook

Πώς μπορώ να διαγράψω μαζικά τις δημοσιεύσεις που έχω κοινοποιήσει στη Σελίδα μου στο Facebook; Πως μπορώ να διαγράψω όλες τις παλιές μου αναρτήσεις και δημοσιεύσεις από τον τοίχο μου; Σήμερα θα δούμε ένα χρήσιμο εργαλείο για μαζική διαγραφή δεδομένων μας.

Η διαγραφή των αναρτήσεων μπορεί να είναι μια πολύ χρονοβόρα εργασία, αφού θα πρέπει να πάτε σε κάθε δημοσίευση και μια προς μια να την διαγράψετε. Ωστόσο με τα πρόσφατα σκάνδαλα διαρροών – πώλησης δεδομένων των χρηστών του Facebook, πολλοί συνειδητοποίησαν ότι όταν μια web υπηρεσία είναι δωρεάν τότε οι χρήστες του (τα δεδομένα τους) είναι το προϊόν. Έτσι αρκετοί προσπαθούν να διαγράψουν τα δεδομένα τους από το Facebook ώστε να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το «ψηφιακό τους αποτύπωμα» και να βελτιώσουν την ιδιωτικότητά τους στο internet.

Ευτυχώς υπάρχει μια επέκταση για browsers που βασίζονται στον Chromium (Google Chrome, Vivaldi, Opera, Brave κ.α.) που ονομάζεται Social Book Post Manager, ο οποίος διευκολύνει τη μαζική διαγραφή και το μαζικό «unlike» των αναρτήσεων στο Facebook, αυτοματοποιώντας τη όλη διαδικασία.

Advertisements

Πώς μπορώ να κατεβάσω ένα αντίγραφο των δεδομένων μου στο Facebook;

Πριν ξεκινήσουμε την μαζική διαγραφή, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο πρώτα να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας όλα τα δεδομένα μας από το Facebook. Αν όμως δεν σας ενδιαφέρει να χάσετε τα δεδομένα που έχετε στο facebook τότε πηγαίνετε στο επόμενο βήμα για να κάνετε εγκατάσταση την επέκταση.

Για να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook:

Πατήστε  πάνω δεξιά στο βελάκι και έπειτα πατήστε Ρυθμίσεις.

Κλικ στο βελάκι για να εμφανιστεί το μενού
Κλικ στο βελάκι για να εμφανιστεί το μενού

Στην αριστερή στήλη, πατήστε Οι πληροφορίες σας στο Facebook. Στην ενότητα Κατεβάστε τις πληροφορίες σας, πατήστε Προβολή.

Πατήστε προβολή
Πατήστε προβολή

Στην νέα σελίδα που θα ανοίξει, επιβεβαιώστε ότι είναι επιλεγμένα όλα τα κουτάκια στη δεξιά πλευρά του Facebook. Φυσικά μπορείτε να κάνετε και άλλες επιλογές όπως π.χ. μορφή του αρχείου που θέλετε να κατεβάσετε, ποιότητα των φωτογραφιών, των βίντεο κλπ.

Πατήστε Δημιουργία αρχείου για να επιβεβαιώσετε το αίτημα λήψης. Αφού υποβάλετε το αίτημα λήψης, θα εμφανίζεται Σε εκκρεμότητα στην ενότητα Διαθέσιμα αρχεία του εργαλείου Κατεβάστε τις πληροφορίες σας. Το Facebook θα σας ειδοποιήσει μόλις ολοκληρωθεί το αρχείο και θα είναι έτοιμο για λήψη.

Μόλις ολοκληρώσετε την λήψη του αντίγραφου σας, τότε συνεχίστε παρακάτω.

Προσθήκη της επέκτασης Social Book Post Manager

Όπως είπαμε στην αρχή θα χρειαστείτε κάποιον Chromium based browser οπότε αν δεν έχετε εγκαταστήσει κάποιον σας προτείνουμε τον brave για τον οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο σχετικό άρθρο μας:

Στην συνέχεια, πηγαίνετε στο παρακάτω link απο όπου θα κάνετε προσθήκη της επέκταση στον browser σας και είτε έτοιμοι:

Χρήση της επέκτασης για να διαγράψουμε δημοσιεύσεις facebook

Έχετε ολοκληρώσει την εγκατάσταση της επέκτασης οπότε τώρα θα πρέπει λογικά να εμφανίζεται το σχετικό εικονίδιο δίπλα από την μπάρα διευθύνσεων.

Το εικονίδιο της επέκτασης θα εμφανιστεί επάνω δεξιά
Το εικονίδιο της επέκτασης θα εμφανιστεί επάνω δεξιά

Οπότε πηγαίνετε στον facebook λογαριασμό σας και πατήστε πάλι το βελάκι του μενού:

Κάντε κλικ στο βελάκι για να εμφανιστεί το μενού
Κάντε κλικ στο βελάκι για να εμφανιστεί το μενού

Αφού ανοίξετε το μενού του Facebook, θα πρέπει να δείτε μια λίστα επιλογών, από τις οποίες θα κάνετε κλικ στο αρχείο δραστηριοτήτων. Έπειτα από αριστερά θα πρέπει να διαλέξετε ποια δεδομένα θέλετε να διαγράψετε εντελώς.

Από αριστερά διαλέγουμε την ενότητα από την οποία θα διαγράψουμε δεδομένα
Από αριστερά διαλέγουμε την ενότητα από την οποία θα διαγράψουμε δεδομένα

Στο παράδειγμά μας θα ασχοληθούμε με τις δημοσιεύσεις μας. Αφού διαλέξετε τις δημοσιεύσεις κάντε κλικ στο εικονίδιο του Social Book Post Manager για να ανοίξετε την επέκταση.

κάντε κλικ στο εικονίδιο του Social Book Post Manager
κάντε κλικ στο εικονίδιο του Social Book Post Manager

Αφού κάνετε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης, θα ανοίξει η επέκταση του Social Book Post Manager και θα εμφανιστεί μια λίστα φίλτρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαγράψετε τις αναρτήσεις στο Facebook. Αυτά τα φίλτρα καθορίζουν ποιες αναρτήσεις θα αφαιρεθούν και μπορείτε να φιλτράρετε τις δημοσιεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ορισμένα έτη, μήνες και ακόμη και αν περιέχουν συγκεκριμένες συμβολοσειρές. Υπάρχει επίσης μια επιλογή Prescan on Page που, όταν έχει επιλεγεί, θα προκαλέσει την επέκταση να ρωτήσει ποιες αναρτήσεις θα καταργηθούν πριν την κατάργησή τους.

Advertisements

Στο παράδειγμά μας εγώ επέλεξα στο Year το έτος 2017 και στο Month διάλεξα την επιλογή —– Select All —– για να διαγράψει τις αναρτήσεις μου από από όλους τους μήνες. Τέλος πατάω το Delete και ξεκινάει αυτόματα. Η διαδικασία είναι αρκετά αργή διότι προσομοιώνει το κλικ του ποντικιού σας στο κουμπί διαγραφής των αναρτήσεων και το κάνει αυτό ένα-ένα σε κάθε ανάρτηση. Αυτός συμβαίνει διότι σκόπιμα έχει θέσει περιορισμούς το Facebook για να αποθαρρύνει την διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων.

Αφού τελείωσε η διαδικασία, το αποτέλεσμα θα μοιάζει όπως η παρακάτω εικόνα στην οποία όλες οι αναρτήσεις πλέον έχουν διαγραφεί

Κενές ημερομηνίες χωρίς περιεχόμενο προσωπικών δεδομένων
Κενές ημερομηνίες χωρίς περιεχόμενο προσωπικών δεδομένων

Επίλογος

Με την συγκεκριμένη επέκταση μπορείτε με το ίδιο τρόπο να διαγράψετε δραστηριότητες όπως «likes», αναρτήσεις σε groups και γενικά ότι δεδομένα βρίσκονται στην αριστερή πλαϊνή μπάρα. Ελπίζω το εργαλείο και ο οδηγός να σας φάνηκε χρήσιμος.

Advertisement

10 σκέψεις σχετικά με το “Μαζική διαγραφή δημοσιεύσεων στο facebook

Add yours

 1. Πολυ ενδιαφερον θυμαμαι καποτε το ιδιο το face , ειχε αυτην την επιλογη .
  Μαλλον την αφερεσανε ….κατα ποσο μπορεις να εμπιστευτεις μια τριτη εφαρμογη με τα στοιχεια του λογαριασμου σου;

  1. Ναι το αφαιρέσανε. Όσο αφορά το ερώτημα σου, το εργαλείο δεν διαβάζει τα δεδομένα σου αλλά κάνει αυτόματα κλικ μια μια σε κάθε ανάρτηση και πατάει διαγραφή. Όπως γράφω, προσομοιώνει την κίνηση του ποντικιού.
   Από την άλλη, ας αντιστρέψουμε το ερώτημα : Το Facebook είναι μια τριτη εφαρμογή και του δίνεις τα στοιχεία σου χωρίς δεύτερη σκέψη ενώ σου λέει ευθαρσώς στην άδεια χρήσης ότι έχει πρόσβαση, διαβάζει και πουλάει τα δεδομένα σου σε τρίτους. Πως λοιπόν την εμπιστεύεσαι και φοβάσαι ότι μια άλλη εφαρμογή που θέλει να σε βοηθήσει να διαγράψεις τις αναρτήσεις σου ότι διαβάζει τα δεδομένα αυτά ;

   Ρητορικό είναι το ερώτημα μου και δεν χρειάζεται απάντηση :)

  2. Ισχύει. Το Facebook έχει φτάσει σε σημείο να μην σε αφήνει να δημιουργήσεις account χωρίς αριθμό και καποιες φορές ένα βήμα παραπέρα ζητάει πραγματική φωτογραφία.
   Για επαλήθευση στοιχείων(αν ξεχάσεις κωδικό πχ) ζητάει πραγματική αστυνομική ταυτότητα.
   Δυστυχώς δίνουμε πολύ εύκολα τα στοιχεία μας και ακόμα ποιο δυστυχώς τον περισσότερο κόσμο δεν τον πειράζει.
   Στην περίπτωση του face αποδεχόμαστε και στοχοποίηση μεσω διαφημίσεων , τον διαμοιρασμό των στοιχείων μας κτλπ.
   Σε μια εποχή ποια που το τι ποσταρεις μπορεί να σου στερήσει την εργασία σου και όπου τα social αντικαθιστούνε την ταυτότητα σου,τέτοια εργαλεία είναι απαραίτητα.Το να μην έχεις face/insta κτλπ είναι επίσης red flag για πολλούς .

 2. Είχα βρει κάτι ανάλογο με το Console για να μπορείς να διαγράψεις άτομα από ένα γκρουπ, γιατί είναι nearly impossible να πεις κλείνω ένα γκρουπ, πρέπει να τους πετάξεις όλους έξω πρώτα και να είσαι ο τελευταίος :-/

  1. Χαχαχαχαχα δεν ήξερα ότι πρέπει να μπεις σε αυτή την διαδικασία για διαγραφή ενός γκρουπ ! Χαχαχα

 3. Πριν χρόνια λέω σ ένα φίλο, όχι στο fb, -παίζει να είμαι στους πρώτους 100 που έκανα λογαριασμό, έλα να σου δείξω και το αλμπουμ με φώτο που έφτιαξα.
  Και μου λέει.-Παίζει να είσαι στους 100 πρώτους που θα ενημερώσεις σύντομα εκατομμύρια με τις φωτογραφίες σου και τα μεταδεδομένα τους. Θα βγάλεις στη φόρα σε όλες τις ιστοσελίδες τον τύπο της κάμερας σου, την μάρκα του κινητού σου, την τοποθεσία σου.
  Το χειρότερο είναι η στιγμή που θα κατανοήσεις ότι είναι σαν με φυσικό τρόπο να παίρνεις το οικογενειακό σου άλμπουμ από το χρονοντούλαπό σου, να βγαίνεις απ το σπίτι σου, να περνάς απέναντι στου γείτονα το σπίτι, να του χτυπάς το κουδούνι λέγοντάς του…-ήρθα να σου δείξω τις φωτογραφίες μου…! :)

 4. Salih
  χρειάζεται συνέχεια να ανεβαίνουν άρθρα περί ιδιωτικότητας και ανωνυμίας. Πληθαίνουν και δυναμώνουν οι αντίπαλοι περί αυτών.
  Θυμάμαι δυνατά άρθρα σου με ωραίες παρομοιώσεις! :)

 5. Ωραίο το άρθρο,αλλά κάνετε και για το fsarchiver οδηγίες χρήσης με γραφικό περιβάλλον.οι ιστοσελίδες τους όλο με γραμμές εντολών είναι.θα μας βοηθήσει πολύ

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: