Το Linspire 10 κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα ως η νεότερη έκδοση της διανομής που ήταν γνωστή ως Lindows πριν από 15 περίπου χρόνια. 

Το Linspire για όσους δεν την γνωρίζουν, είναι μια από τις παλιότερες διανομές Linux και παρά τις αλλαγές, δικαστικές διαμάχες με την Microsoft, υπάρχει ακόμα (βλέπε: Freespire 4.0 διαθέσιμη η νέα έκδοση)

Ενώ η διανομή Linspire έμεινε στην αφάνεια για αρκετά χρόνια και η τρέχουσα ιδιοκτησία της διανομής, η PC/OpenSystems, προσπαθεί να «αναζωογονήσει» τη διανομή της με το Linspire 10 να αντιπροσωπεύει την τελευταία της έκδοση. Το Linspire 10 Beta είχε κυκλοφορήσει στα τέλη του περασμένου έτους και η εταιρεία PC/OpenSystems ισχυριζόταν ότι το Linspire είναι η νούμερο ένα διανομή για νέους, μέσους και προχωρημένους χρήστες. 

Advertisements

Τώρα με την επίσημη έκδοση της Linspire 10 αναφέρουν ότι «εργάστηκαν επιμελώς για να αναπτύξουν την καλύτερη, πιο προσεκτικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη επιφάνεια εργασίας στην αγορά σήμερα, η οποία είναι διαισθητική, αποτελεσματική, έτοιμη για τις εργασίες σας.»

Αυτή η εμπορική διανομή Linux, η οποία ξεκινά από 29,99 δολάρια στις ΗΠΑ για μία άδεια χρήσης (χωρίς υποστήριξη) ή έως και 2500 δολάρια για εταιρική άδεια, βασίζεται στο Ubuntu 20.04 LTS με πυρήνα Linux 5.8, μια προσαρμοσμένη επιφάνεια εργασίας GNOME 3.36 (τύπου Ubuntu), το Chrome 88 και άλλα ενημερωμένα πακέτα. 

Διάφορα επιπλέον πακέτα όπως το Microsoft PowerShell 7, μια σουίτα multimedia για τις έγραφες DVD / Blu-ray και άλλα λκογισμικά που απαιτούν άδειες χρήσης στις ΗΠΑ, παρέχεται προεγκατεστημένα.

Παραπομπές