Η επιστολή της Oracle προς ρωσικές εταιρείες

Η Oracle σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την εταιρική της παρουσία στις αγορές της Ρωσίας, έστειλε επιστολή για να διευκρινίσει την «ανωτερότητα» των προϊόντων της από αυτήν της PostgreSQL.

Σύμφωνα με μια από τις μεγάλες ρωσικές επιχειρηματικές εφημερίδες «Vedomosti«, η Oracle έστειλε επιστολή προς αρκετές μεγάλες ρωσικές εταιρείες πληροφορικής (διανομέων των προϊώντων της) «προϊδοποιόντας» τους για την πρόθεσή των εταιριών να μεταβούν στο ανοιχτού κώδικα PostgreSQL. Στην επιστολή της η Oracle έχει προτείνει τρόπους για την διασφάληση της Oracle DBMS από τη μετανάστευση σε PostgreSQL σε κυβερνιτικούς οργανισμούς και μεγάλες ρωσικές εταιρείες, όπου εδώ και πολλά χρόνια Oracle ήταν η προεπιλεγμένη επιλογή DBMS.

Advertisements

Ο λόγος φυσικά για αυτή την κίνηση της Oracle είναι η ανυσηχία της σχετικά με το κρατικό (Ρωσικό) μητρώο λογισμικών στο οποίο υπάρχουν καταχωριμένα λογισμικά τα οποία είτε αναπτήσσονται εντώς της Ρωσίας είτε είναι ελεύθερο λογισμικό το οποίο έχει αντιπροσώπους στην χώρα και κατα κάποιον τρόπο έχουν προτεραιότητα στην χρήση τους απο τις εταιρείες και οργανισμούς. Ήδη μερικές εταιρείες άρχισαν να μεταναστεύουν στην PostgreSQL, δεδομένου ότι η ίδια η Ρωσική κυβέρνηση με το μητρώο που έχει θεσπίσει, θέλει να εξαρτάται λιγότερο απο ξένους προμηθευτές και θεωρεί την PostgreSQL εξαιρετική εναλλακτική λύση η οποία υποστηρίζεται και από τους τοπικούς προμηθευτές.

Η πρώτη σελίδα της επιστολής έχει αναρτηθεί σε gist στο Github: https://gist.github.com/NikolayS/1bbc624dfc088be6f15c όπου κατά κάποιον τρόπο η Oracle ισχυρίζεται ότι PostgreSQL είναι χειρότερη από ό, τι Oracle DB σε θέματα όπως επιδόσεις, αξιοπιστία, ασφάλεια, διαχειρισιμότητα, επεκτασιμότητα, κλπ. Ακόμα και το συνολικό κόστος κτήσης συγκρίνεται με την Oracle να θεωρεί ότι είναι πολύ ακριβότερο να μεταβεί κάποιος σε PostgreSQL.

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑