Microsoft Kinect + Linux = Minority Report UI Desktop

Open Kinect Linux drivers

Το Kinect παρουσιάστηκε στην Ευρώπη στις 10 Νοεμβρίου του 2010 και ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε παιχνίδια στις κονσόλες. Σε αντίθεση με το Nintendo Wii και το PlayStation Move, το Kinect καταργεί την ανάγκη χρήσης χειριστηρίου, αντ’αυτού αποτελείται απο έναν αισθητήρα ο οποίος παρακολουθεί και απομονώνει τις κινήσεις που κάνει ο χρήστης με όλο του το σώμα.

Η Microsoft το κατασκεύασε για αποκλειστική χρήση με το Xbox. Δεν υποστηρίζεται από το Windows και μάλλον δεν πρόκειται να υποστηριχτεί στο άμεσο μέλλον όχι πριν από την έλευση του Windows 8. Με την παρουσίαση του Kinect απο την Microsoft και την σθεναρή άρνησή της να βγάλει drivers για την χρήση του σε Windows συστήματα, αμέσως οι Hackers τις κοινότητας ανοιχτού λογισμικού αντέδρασαν ακαριαία και έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά. Δεν τους άρεσε η ιδέα να αγοράζουν ένα μηχάνημα και η μαμά εταιρία να τους υποδεικνύει πως θα το χρησιμοποιούν! Ταυτόχρονα για να ανάψουν τα αίματα η εταιρεία AdaFruit προσέφερε 1000 δολάρια για όποιον καταφέρει να αναπτύξει ένα ανοιχτού κώδικα driver που θα μπορεί να τρέξει σε κάθε λειτουργικό σύστημα (Windows, Mac OS X και Linux) και θα είναι υπο άδεια ανοιχτού κώδικα για να είναι προσβάσιμο σε όλους ελεύθερα. Αυτό δεν άρεσε στη Microsoft και προειδοποίησε ότι μπορεί να κινηθεί νομικά σε οποιαδήποτε παραβίαση της άδειας χρήσης του Kinect και της τεχνολογίας που ενσωματώνει στο hardware του. Σε απάντηση, η AdaFruit ανέβασε την προσφορά σε 3000 δολάρια.

Εντός μιας βδομάδας ο driver ήταν έτοιμος και οι χρήστες Linux μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Kinect για να πειραματιστούν με τις δυνατότητές του. Οι υλοποιήσεις άρχισαν να εμφανίζονται μέρα τη μέρα και να αποδεικνύουν ότι η κοινότητα ανοιχτού λογισμικού είναι τεχνολογικά ανώτερη και ταχύτερη στο να προσφέρει λύσεις σε τεχνολογικά προβλήματα. Θα ήταν ανούσιο να παραθέσω links με τις μέχρι τώρα υλοποιήσεις του kinect αφού μπορείτε να τις βρείτε εύκολα κάνοντας αναζήτηση στο youtube. Εκεί θα δείτε την χρήση του σε παιχνιδομηχανή μέχρι την ρομποτική και προχωρημένες τεχνικές αναγνώρισης κινήσεων. Το ενδιαφέρον όμως είναι η χρήση του με τον υπολογιστή μας. Πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το Kinect για να διαχειριζόμαστε τις δουλειές και την διασκέδαση μας με το PC ;

Το παγκοσμίως φήμης MIT παρουσίασε μια πρωτοποριακή λύση επιφάνειας εργασίας συνδυάζοντας το Kinect, τους ανοιχτούς drivers και το Linux. Το περιβάλλον εργασίας ακολουθεί τις αρχές που έθεσε η ταινία Minority Report και παρουσιάζει κάποιες αρχικές ιδέες που μπορεί να δούμε να ενσωματώνονται σε επόμενες εκδόσεις των διανομών Linux:

Η Microsoft κατασκεύασε ένα προϊόν αλλά ήταν ανίκανη να δει το μέλλον. Η κοινότητα του Linux και ανοιχτού λογισμικού, πήρε το προϊόν και της έδειξε πως μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο μέλλον… όπως παραδείγματος χάριν να διδάξουν μια τεχνητή νοημοσύνη να αναγνωρίζει αντικείμενα και να τα ονοματίζει:

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Microsoft Kinect + Linux = Minority Report UI Desktop

Add yours

  1. εγώ έχω μία υποψία ότι είτε φοβήθηκε το τι έχει παράξει ή ότι ήξερε πάλι τι είχε παράξει και της βγήκε πιο φτηνά να το προχωρήσει η λίνουξ κοινότητα. :)

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: