Το Ubuntu 11.04 για πολλούς θεωρείται το μεγαλύτερο στοίχημα της Canonical. Μένει να το δούμε σε 40 μέρες οπότε και θα είναι διαθέσιμο. Μέχρι τότε όμως δεν έχουν σταματήσει να εμφανίζονται νέες τεχνολογίες που ενσωματώνονται σε αυτό το ανατρεπτικό γραφικό περιβάλλον. Οι περισσότεροι βλέπετε, σχολιάζουν και αναλύουν μόνο το γραφικό περιβάλλον που θα αλλάξει με την νέα έκδοση του Ubuntu 11.04. Αυτό όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η τεχνολογίες που έχουν ενσωματωθεί στο Unity ξεπερνάνε σε σπουδαιότητα την όποια «ομορφιά» ή «ασχήμια», για κάποιους, του γραφικού περιβάλλοντος. Μόλις σταθεροποιηθούν αυτές και «παγώσει» η είσοδος νέων τεχνολογιών, θα τις δούμε στο OSarena από την σκοπιά του απλού χρήστη.

Μια από τις τεχνολογίες που ελπίζουμε να ενσωματωθεί είναι το Lense. Με αυτό το add-on στο Unity μπορείτε από τον υπολογιστή σας να ρωτήσετε ότι θέλετε και αυτό θα σας βρει την απάντηση άπο την τεράστια βάση δεδομένων του Ask Ubuntu. Μην ξεχνάμε οτι το Ask Ubuntu έχει καθημερνά εκατοντάδες ερωτήσεις-απορίες-σχόλια-προβλήματα από χιλιάδες χρηστές και σε πραγματικό χρόνο απαντώνται από την κοινότητα και τους πολύ έμπειρους μηχανικούς λογισμικού που διαθέτει η κοινότητα Ubuntu.

Επομένως η ενσωμάτωση του Lense φαίνεται αναπόσπαστο κομμάτι επιτυχίας του Unity. Μένει να το δούμε βέβαια… (project source code https://launchpad.net/askubuntu-lens)

askubuntu-lenselaunchpad.net/askubuntu-lense