Επιτέλους !

Καθώς δούλευα στο νέο Ubuntu 11.04 και ενώ είχα εγκαταστήσει τους driver της ATI/AMD για την κάρτα γραφικών μου, δεν είχα ποτέ ανοίξει το Catalyst Control Center για να δω τι επιλογές έχει. Σήμερα είπα να του ρίξω μια ματιά να δω τα διάφορα options μήπως και υπάρχει κάτι χρήσιμο. Έμεινα έκπληκτος όταν είδα την επιλογή Tear Free Desktop ! Πλάκα με κάνεις τώρα !
Για αρκετά χρόνια ένα από τα προβληματάκια στις ATI κάρτες γραφικών είναι το λεγόμενο «Tearing» το οποίο είναι μια ενοχλητική, αρκετές φορές, συμπεριφορά όταν βλέπουμε ταινίες ή μετακινούμε γρήγορα τα παράθυρά των προγραμμάτων μας. Αυτό που γίνεται είναι ότι πολλές φορές όταν βλέπουμε μια ταινία μπορεί να παρατηρήσουμε κάποιες γραμμές, «σπασίματα», καθυστερήσεις και διάφορα άλλα που αν και δεν είναι λειτουργικά προβλήματα και μπορεί κάποιοι να μην τα  παρατηρούν, είναι όμως ενοχλητικά για τα μάτια μας.

Όσοι έχετε εγκαταστήσει την νέα beta έκδοση του Ubuntu 11.04 ή έχετε εγκαταστήσει τους νέους drivers χειροκίνητα, τότε στο Catalyst Control Center θα βρείτε κάτω από την επιλογή Display Options την επιλογή Tear Free. Εκεί κάντε κλικ στην επιλογή «Enable Tear Free …«