Είναι γεγονός. Το Ubuntu 11.04 είναι έτοιμο για να το κατεβάσετε http://www.ubuntu.com/ όπου θα βρείτε μαζί και απλές οδηγίες για τη λήψη και εγκατάσταση. Παρακολουθώντας τις λίστες ταχυδρομείου, πριν λίγο  ο Σίμος Ξενιτέλλης μας ενημέρωσε σχετικά με το Ubuntu 11.04

Οι λήψεις που μπορείτε να κάνετε ανάλογα με τις ανάγκες σας απο το http://www.ubuntu.com/ είναι:

1. βασικό σύστημα (desktop install)

2. εξυπηρετητής (server install)

Κατά την εγκατάσταση, αν έχετε ήδη Ubuntu, σας δίνει την δυνατότητα να αναβαθμίσετε το υπάρχον λειτουργικό σας.

Στο Ubuntu 11.04 η προεπιλογή για το γραφικό περιβάλλον είναι το Unity,(δείτε εδώ https://cerebrux.net/2011/04/ubuntu-unity-full-review-mesa-ke-exo-meros-2.html) που απαιτεί επιτάχυνση υλικού από την κάρτα γραφικών. Αν δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα, τότε το Ubuntu παρέχει το Κλασσικό GNOME, που είναι στην έκδοση 2.32. Αν για κάποιο λόγο δε θέλουμε το Unity, μπορούμε να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσει το παραδοσιακό GNOME.

Αν ο υπολογιστής μας δεν υποστηρίζει επιτάχυνση υλικού για την κάρτα γραφικών και θέλουμε το περιβάλλον Unity, τότε μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Unity 2D, που είναι Unity δίχως τα εφέ 3D. Το Unity 2D θέλει ειδική εγκατάσταση για τώρα (θα είναι προεπιλογή στο Ubuntu 11.10)

Αν είμαστε ευχαριστημένοι με την τρέχουσα έκδοση του Ubuntu που έχουμε και δεν επιθυμούμε πολλές αλλαγές, μπορούμε να περιμένουμε λίγο πριν κάνουμε την αναβάθμιση, ώστε αν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα να ανακαλυφθεί και να διορθωθεί.

Κάντε υπομονή αν αργεί να κατέβει γιατί γίνεται πανζουρλισμός!!!!! Μάλιστα όταν επισκέφτηκα την ιστοσελίδα, τους πέτυχα στις αλλαγές τους. Αν προσέξετε η ιστοσελίδα είναι χάλια αλλά θα στρώσει μόλις ενημερωθούν όλοι οι DNS και καθαρίσω και την cache του Firefox

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αν πάτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του και αργεί, είναι επειδή κατεβάζουν εκατομμύρια συγχρόνως.

Δοκιμάστε από torrent: