Σήμερα με περίμενε μια όμορφη έκπληξη όταν άνοιξα τον υπολογιστή μου για να συγχρονίσω κάποιες φωτογραφίες από το κινητό μου στον υπολογιστή. Άνοιξα το Ubuntu One στον υπολογιστή, ξεκίνησε ο συγχρονισμός και είδα οτι ο δωρεάν διαθέσιμος χώρος πήγε απο 2GB στα 5GB ! Όλεεεε !!

Ως κλασικός τεμπέλης που μισεί τα καλώδια, SD Cards αλλα και τα USB sticks για μεταφορά αρχείων απο υπολογιστή σε υπολογιστή (και κινητά), είχα δημιουργήσει λογαριασμό στο Dropbox, την πιο δημοφιλή υπηρεσία διαδικτυακής αποθήκευσής και συγχρονισμού αρχείων. Όμως κάποια γεγονότα τον τελευταίο καιρό με ανάγκασαν σιγά σιγα να χρησιμοποιώ όλο και περισσότερο το Ubuntu ΟΝΕ. Κάποια απο αυτά είναι:

  • Tα τελευταία γεγονότα με το Dropbox
  • H ριζική ανανέωση του Ubuntu One
  • H εφαρμογή Ubuntu Files για το Android
Τώρα ήρθε και αυτό το «δώρο» των 5GB απο την Canonical και έδεσε το γλυκό.!
ubuntu-one-5GB
Πέρα απο τα προηγούμενα καλά, το μεγάλο πλεονέκτημα κατα την άποψή μου είναι οτι το Ubuntu One σε σχέση με το Dropbox είναι το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί για το Ubuntu. Σε περίπτωση που χρησιμοποιεί κάποιος Ubuntu θα το καταλάβει αμέσως. Πέρα απο τα ίδια χαρακτηριστικά που έχει με το Dropbox, το Ubuntu One συγχρονίζει και τις σημειώσεις σας στο Tomboy, τις επαφές σας απο το Gmail και το Facebook, αλλά και τους σελιδοδείκτες σας απο το Firefox.
Αν διαθέτεται και Android συσκευή τότε ο συνδυασμός Ubuntu + Android + Ubuntu One γίνεται αχτύπητος.
Όπως έχει ανακοινώσει η Canonical οι χρήστες των Ubuntu One υπηρεσιών έχουν ξεπεράσει τα 1 εκ. χρήστες. Φαντάζομαι ότι τώρα με τα δωρεάν 5GB θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο :P
Παράλληλα με το Ubuntu και το Android και το iPhone, το Ubuntu ΟΝΕ διατίθεται και για Winodws https://wiki.ubuntu.com/UbuntuOne/Windows σε περίπτωση που έχετε dual boot ή έχετε και υπολογιστές με Windows και να έχετε παντού τα αρχεία σας.
Η κεντρική σελίδα της υπηρεσίας είναι εδώ https://one.ubuntu.com/