Δεν πέρασαν μερικές μέρες απο την ανακοίνωση οτι το Ubuntu 14.04 (2014) προετοιμάζεται να μπει και στην αγορά των mobile συσκευών, ήδη η ομάδα ανάπτυξης έχει αρχίσει να ετοιμάζει τα πρώτα σχέδια στα οποία θα συζητηθεί το τελικό αποτέλεσμα.

ubuntu-unity-mobile-smartphoneΑπό την γέννηση της ιδέας του Unity ως νέο γραφικό περιβάλλον για το Ubuntu, είχαμε καταλάβει οτι ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι συμβατό με κάθε τύπο mobile συσκευής. Παρακολουθώντας την συζήτηση που γίνεται στην mailinglist της σχεδιαστικής ομάδας του Ubuntu, εμφανίστηκαν και  οι πρώτες εικόνες «mockup» για το πως μπορούνε να καταφέρουν αυτή την μετάβαση. Όπως φαίνεται και από την παρακάτω εικόνα το Dash παίζει ουσιαστικό ρόλο στο πως θα διαχειρίζεται ο εκάστοτε χρήστης την συσκευή του.

Μένει να δούμε πως θα εξελεγχθεί το όλο εγχείρημα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι από τις δηλώσεις του Mark Shuttleworth, εδώ και 18 μήνες γίνεται έντονη συζήτηση και συνεργασία με διάφορες εταιρίες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το Ubuntu στις συσκευές που θέλουν να πουλήσουν.

ubuntu-unity-tablet-mobile-smartphone