Η Python είναι μια γλώσσα προγραμματισμού γενικού σκοπού. Είναι πανεύκολη στην εκμάθηση και τα προγράμματα που φτιάχνονται με αυτήν είναι συμβατά με όλα τα λειτουργικά συστήματα των υπολογιστών.

Για περισσότερες γλώσσες και εργαλεία προγραμματισμού για παιδιά δείτε το ανανεωμένο μας άρθρο :

Python

Η γλώσσα αυτή είναι ίσως η περισσότερο διαδεδομένη από όλες και λίγο πολύ όλοι οι προγραμματιστές γνωρίζουν κάποια βασικά και απαραίτητα στοιχεία της για να κάνουν εύκολα και γρήγορα την δουλειά τους. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πληθώρα βιβλίων που είναι ελεύθερα για κατέβασμα και με μεγάλη ποικιλία θεματολογίας ανάλογα τον σκοπό για τον οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Python.

Πρόσφατα εντόπισα ένα πολύ ενδιαφέρον Αγγλικό εγχειρίδιο για Python το οποίο προορίζεται για …. παιδιά… Χωρίς πλάκα …!

Είναι ευχάριστο ανάγνωσμα το οποίο διαθέτει εκδόσεις για Python 2 & 3  αλλά και ανάλογα με το πού θέλετε να μάθει το παιδί σας την Python (Linux, MacOS, Windows).

Advertisements

Προσωπικά το διάβασα σε μερικές μέρες αφού είναι απλό και ευχάριστο ανάγνωσμα 105 σελίδων (+34 Appendix). Η περιγραφή που κάνει ο συγγραφέας είναι διασκεδαστική και απλή ακόμα και για εμάς …. τα μεγάλα παιδιά. Σε αρκετά σημεία όμως, κάπου ξεχνούσε ότι απευθυνόταν σε μικρά παιδιά αλλά γρήγορα ξανά έβρισκε το ρυθμό του. Είναι φυσικά ένα βιβλίο για παιδιά, όμως θα χρειαστεί σε αρκετά σημεία η παρουσία ενός ενήλικα για να βοηθήσει το παιδί για σε κάποιες μαθηματικές έννοιες και πράξεις.

Κατεβάστε το, διαβάστε το, μοιραστείτε το, εκτυπώστε το… είναι ένα must βιβλίο για όσους θέλουν να μάθουν την Python σε παιδιά έως … 100+ χρονών :P

Η ιστοσελίδα του βιβλίου :