Βίντεο: Μετατρέψτε το KDE γραφικό περιβάλλον σε Unity

Το γραφικό περιβάλλον KDE από την έκδοση 4.0 και έπειτα άλλαξε ριζικά την εμφάνισή του σε ότι αφορά τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, διατηρώντας όμως το κλασικό Start μενού που έχουν συνηθίσει οι χρήστες Windows.

Αντίθετα το το 2011, το Gnome Shell αλλά και το Unity «έσπασαν το κατεστημένο» παράδειγμα χρήσης του υπολογιστή και έφεραν μια νέα φιλοσοφία στην χρήση του υπολογιστή :

  • Εκμεταλλεύσου όσο περισσότερη οθόνη μπορείς
  • Ότι δεν πρέπει να πιάνει χώρο και δεν χρησιμοποιείται, κρύψε το.
  • Ότι υπάρχει μια φορά (μενού), μην το εμφανίζεις 2-3 φορές.

Στο σημερινό 10λεπτο βίντεο λοιπόν (το οποίο είναι στην ουσία 3 λεπτά, αν δεν με έπιανε η λογοδιάρροια ), θα δούμε πως θα αντιγράψουμε αυτή την λογική του desktop του Unity στο KDE. Δηλαδή θα πάρουμε το Unity γραφικό περιβάλλον σαν βάση :

desktop-unity-screen

και θα το εφαρμόσουμε στο KDE.

Πριν ξεκινήσουμε να δείξουμε το πριν και το μετά:

default-kde
Πρίν

 

 

kde-ala-unity
Μετά

Απολαύστε λοιπόν το βιντεάκι:

Advertisement

13 σκέψεις σχετικά με το “Βίντεο: Μετατρέψτε το KDE γραφικό περιβάλλον σε Unity

Add yours

  1. Η καλύτερη εκμετάλλευση της οθόνης επιτυγχάνεται όταν έχουμε
    το μικρότερο δυνατό αριθμό panel σε αυτήν. Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα panel, στο οποίο τοποθετώ τις συντομεύσεις
    των εφαρμογών και των φακέλων.

     

    ΥΓ. Ούτε εμένα μου αρέσει ο launcher του KDE, γι’ αυτό τον έχω αντικαταστήσει
    με τον Lancelot.

  2. προσωπικη αποψη ειναι οτι οποιος εχει kde δεν χρειαζεται να το »χαλασει» κανοντας το να »μοιαζει» με το unity! μπορει να κανει ενα σωρο πραματα και να εκμεταλευτει ολη την επιφανεια εργασιας του εχοντας παντα ευκολη προσβαση σε αυτην! μπορει καλλιστα να εχει μια μικρη μπαρα κατω με διαφορες εφαρμογες που χρησιμοποιει συχνα και με μια αλλη μπαρα να εχει επιφανειες εργασιας (activitys bar) ωστε να μεταφερεται ανα πασα στιγμη εκει που θελει γρηγορα! καπως ετσι δλδ

  3. Πώς γίνετε να βάλω στα ubuntu unity τα αντίστοιχα «gadget» (ημερολολόγιο , σημειώσεις , τα αρχεία μου κτλπ.) που βρίσκονται στο τελικό αποτέλσεμα του βίντεο?

    1. Δεν νομίζω ότι συγκρίνεται η ευελεξία και η πρακτικότητα των KDE widgets με των Gnome screenlets.
      Tα widgets του KDE είναι εμφανώς καλύτερα, έχουν μεγαλύτερη παραμετροποίηση και εγκαθίστανται πανεύκολα αφού είναι συστατικό κομμάτι του KDE.

  4. Καλό βίντεο, αλλά όπως είπαν κι άλλοι γιατί να θέλω να κάνω το KDE να μοιάσει με Unity? Αυτές ακριβώς οι διαφορές είναι που με κάνουν να το προτιμώ. Στο κάτω κάτω το KDE χρησιμοποιεί μόνο ένα panel by default, το οποίο μπορείς και να το παραμετροποιήσεις όπως θες και να καταλαμβάνει μόνο μια γραμμή στην οθόνη. Άμα κι αυτό σε χαλάει το κάνεις autohide και έχεις 100% εκμετάλλευση οθόνης. Όσον αφορά τα widgets περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Στανταράκια είναι ο καιρός και το folder view και από εκεί και μετά ότι γουστάρει ο καθένας.

    1. Μπορείς να δεις διαφορετικά το ζήτημα… Το KDE 4 προσφέρει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ότι ακριβώς layout θέλεις, ακόμα και αυτό του Unity αν σε βολεύει. Στο Unity από την άλλη, θα πρέπει να είσαι ευτυχισμένος με την ποικιλία των lens, ενώ αν δεν σε βολεύει το layout που αποφάσισε ο Mark ότι πρέπει να αποτελέσει τμήμα της ταυτότητας του προϊόντος του… ατύχησες.

  5. Πολύ καλή η παρουσίαση αλλά έχω να κάνω κάποια σχόλια:
    1. Μπορείς στο KDE να έχεις τα μενού σε πίνακα μέσω των patch appmenu κλπ. Στο ubuntu είναι περασμένα εξ αρχής και υπάρχει το plasmoid «window menubar» που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά.
    2. Οι εκκινητές στην πλάγια μπάρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως task-manager με το πολύ καλό plasmoid plasma-icontasks από εδώ:http://kde-look.org/content/show.php/Icon+Tasks?content=144808.
    3. Οι εφαρμογές μπορούν να ρυθμιστούν όταν είναι μεγιστοποιημένες να μην έχουν διακόσμηση, από τις ρυθμίσεις του kwin. Ταυτόχρονα με αυτή τη ρύθμιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί το plasmoid από εδώ:http://kde-look.org/content/show.php/KWin+Button+applet+improved?content=143971 ώστε τα κουμπιά ελαχιστοποίηση κλπ να εμφανίζονται στον πάνω πίνακα όταν είναι τα παράθυρα μεγιστοποιημένα.

    1. Ευχαριστώ @bendersteed Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνεις ! Θα τα δοκιμάσω !

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: