Βίντεο: Αναβάθμιση πυρήνα Linux σε Ubuntu

Πως μπορούμε εύκολα και γρήγορα να κάνουμε εγκατάσταση του τελευταίου πυρήνα Linux που έχει εκδοθεί στο Ubuntu σύστημά μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι από εμάς παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του πυρήνα Linux και ενθουσιαζόμαστε από τα νέα χαρακτηριστικά που μπαίνουν σε αυτόν. Όμως η διαδικασία συνήθως περιλαμβάνει λήψη, εκ νέου μεταγλώττιση και ξανά εγκατάσταση του πυρήνα…

Υπάρχουν όμως και έτοιμα πακέτα που ανεβάζουν οι προγραμματιστές του Ubuntu, κάθε φορά που βγαίνει νέα έκδοση. Αυτά υπάρχουν για να δοκιμάζονται από τους ανά τον κόσμο testers και έπειτα να καταλήγουν σε μια νέα έκδοση του Ubuntu.
Μπορούμε όμως να τα κατεβάζουμε και εμείς και να τα εγκαθιστούμε νεότερο πυρήνα σε περιπτώσεις:

Advertisements
  • Που απλά γουστάρουμε τα πειράματα
  • Υπάρχει κάποιο νέο χαρακτηριστικό που το χρειαζόμαστε
  • Κάποια απο τις συσκευές μας δεν δουλεύει σωστά ή καθόλου και υποστηρίζεται απο την νέα έκδοση
Advertisement

10 σκέψεις σχετικά με το “Βίντεο: Αναβάθμιση πυρήνα Linux σε Ubuntu

Add yours

  1. Λίγο offtopic, αλλά η (γιγάντια) διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στο Debian και στο Ubuntu φαίνεται από τα wikis τους, όπου στο Debian αναφέρει: «Don’t be afraid to try compiling the kernel. It’s fun and profitable.» ενώ στο Ubuntu: «Building and using a custom kernel will make it very difficult to get support for your system.»

    1. xaaxxa Πράγματι !!!
      Βέβαια, είναι κατανοητό απο την μεριά τους επειδή είναι μια εταιρία και βγάζει μια mainstream διανομή από την οποία, (συνδρομητές υποστήριξης) βγάζουν λεφτά, Οπότε και προσέχουν να είναι ξεκάθαροι :)

    2. Λατρεύω το Kubuntu, το χρησιμοποιώ από πάντα και το προτιμώ σε σχέση με το Debian λόγω των εργαλείων και ευκολιών που έχει (πχ QT package manager) αλλά ώρες ώρες νομίζω ότι απευθύνεται σε Windows χρήστες. Που στην τελική μπορεί να είναι και αλήθεια, εφόσον θέλει να γίνει mainstream διανομή. Χρησιμοποιώ Kubuntu, αλλά αγαπώ τη νοοτροπία και στενοκεφαλιά του Debian.

  2. ερωτηση:
    υπαρχει πουθενα καποιο documentation που να αναφερει αναλυτικά όλες τις συσκευες που υποστηριζονται απο καθε Kernel;
    Διοτι υπαρχουν αρκετες παλιες συσκευες που εχουν αφαιρεθει απο τους τελευταιους Kernels.

    1. Όσο το βρήκες …. τόσο το βρήκα και εγώ… … %$#%$#^# τη τρέλα μου….. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται….

  3. Εγώ ανήκω στην πρώτη περίπτωση που αναφέρεις Salih. ή μάλλον Mr.CompileKernel Tutorial .
    Ευχαριστούμε για το βίντεο .

    1. Αύτη η εξαρτηση θα μας καταστρέψει!!!!!! Την στιγμή αύτη που γράφω, κάνω compile τον 3.2.1 Zen kernel για το Ubuntu σύστημα μου. Έχω καταντήσει καθε βδομάδα να ελέγχω μοιπως βγήκε κατι νέο, και 1 φόρα τον μήνα να περνάω νέο kernel…. ανοησία το ξέρω…. άλλα «είμαι κερνελας…… τι να κάνουμε;»

    2. ΡΙΧΝΩ ΙΔΕΑ

      Μιας και είσαι «Κερνελάς» και σου αρέσει η μεταγλώττιση , δεν πακετάρεις καμιά δεκαριά κερνελς (.deb) για συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές και συγκεκριμένους επεξεργαστές (τους πιο συνηθισμένους , Intel k AMD) ;
      Ξέρεις … για όσους φοβούνται την μεταγλώττιση ή τα θέλουν έτοιμα ,ή τέλος πάντων αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στην μεταγλώττιση..
      ..Και μετά να τα χώσεις στο αποθετήριο να δοκιμάσουμε διαφορές .
      Κατά δική μου προτίμηση ZEN Kernels (με το BFQ) .
      Τι λες ; Σε έβαλα σε σκέψεις ; Κάμποση δουλειά βέβαια , αλλά για σένα θα είναι παιχνιδάκι ( «γλύφω» τώρα για να πει ναι) .

    3. Πολύ καλή ιδέα… αλλά… όποιος φοβάται να κάνει compile πυρήνα να πάει στη μαμά του να κλάψει… :P Είναι τόσο γελοία η διαδικασία και έχω προσπαθήσει να γράψω idiot-proof οδηγούς με τους οποίους πρέπει να είσαι γκάγκανο για να καταστρέψεις το σύστημά σου! https://cerebrux.net/2011/02/27/10-vimata-gia-kernel-compilling/ :)
      Απο την άλλη σκέψου τι support πρέπει να δίνω κάθε φορά που το κάνει εγκατάσταση το prebuilt κάποιος χρήστης… θα μου σπάσουν τα νεύρα… και θα είναι και εθελοντική προσφορά….

      Μπά….. δεν το σηκώνει η ηλικία μου … :P

    4. Ναι όντως . Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ. Θα έχεις ευθύνες μετά , για το support ,για να κάνεις κάθε φορά compile τον πιο καινούριο πυρήνα. (Σε 10 εκδόσεις , για τους επεξεργαστες). Μπέρδεμα , όντως.

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: