Βίντεο: Οδηγός εγκατάστασης PC-BSD

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε το PC-BSD 9.0 το οποίο βασίζεται στο FreeBSD 9.0.

Για να το θέσουμε όσο πιο απλά γίνεται το PC-BSD είναι για τα *BSD, ό,τι το Ubuntu για τις διανομές Linux. Προσπαθεί να φέρει με τις ευκολίες του όσο περισσότερο κόσμο στο BSD μπορεί.

Το PC-BSD είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε εάν έχετε εγκαταστήσει κάποια Linux διανομή διότι χρησιμοποιεί ένα γραφικό πρόγραμμα εγκατάστασης, καθώς και το γνωστό γραφικό περιβάλλον εργασίας KDE. Το PC-BSD παρέχει επίσημα binary drivers της nvidia και της Intel

Advertisements

Τέλος όπως στις διανομές Linux, το PC-BSD και αυτό περιέχει επίσης ένα σύστημα διαχείρισης πακέτων που επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν πακέτα λογισμικού.

Έχουμε έτοιμο και οδηγό χρήσης του VirtualBox το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ. Στο παρόν βίντεο θα χρησιμοποιήσουμε το Virtual Box και ένα DVD PC-BSD. Αν δεν τα έχετε έτοιμα κατεβάστε τα (Linux, MacOS, Windows) :

Advertisement

9 σκέψεις σχετικά με το “Βίντεο: Οδηγός εγκατάστασης PC-BSD

Add yours

  1. «…είναι κοντά χίλιες σελίδες το βιβλίο» αυτό το λες για να μας πωρώσεις έτσι ?? :-)
    Ρε πάλι φορμάρισμα θα κάνω γκαμότο ?
    Πέρα απ’την πλάκα από εφαρμογούλες πως πάει ?

  2. Παιδία δοκίμασα να περάσω το free BSD σε στικάκι για να το εγκαταστήσω στο netbook μέσω Unebootin αλλά δεν μπορώ να καταφέρω να το bootarv από το stick για να το εγκαταστήσω. Έχεται ιδέα πως θα το περάσω στο ubuntu

  3. Ευχαριστούμε Salih για τον οδηγό-βίντεο! Αν κάποιος θέλει να δει τι μπορεί κάνουν τα BSD’s για την Desktop χρήση, τότε πρέπει να δουν το PC-BSD που είναι ‘η αιχμή του δόρατος’ σε αυτόν τον τομέα. Και τι καλύτερο από ένα βίντεο εγκατάστασης!

    Σε αυτή την έκδοση (9.0) είναι ή *πρώτη* φορά που το PC-BSD έρχεται με όλα τα γνωστά DE’s Gnome2 (και όχι 3, δυστυχώς), KDE, XFCE, LXDE, όπως επίσης και κάποιους γνωστούς window managers (IceWM, Openbox,etc). Μπορούμε να διαλέξουμε όποιο θέλουμε ακόμα και κατά την εγκατάσταση.Πριν την έκδοση 9.0, έρχονταν μόνο με την επιλογή του KDE.

    1. -Γενικά, δεν έχει την φήμη της buggy κ’ unstable διανομής. Η μόνη ‘κακή’ φήμη που γνωρίζω είναι ότι είναι λίγο ‘βαριά’. Αλλά αυτό ίσως συμβαίνει λόγω του KDE, το οποίο ήταν το μόνο DE που είχε μέχρι και πριν την έκδοση 9.0.
      -Ποιες εφαρμογές; Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες βρίσκονται -έτοιμες για εγκατάσταση- εδώ http://www.pbidir.com/ Και για όσες δεν υπάρχουν pbi’s μπορείς να ψάξεις μέσω της συλλογής των ports του FreeBSD, όπου αυτή την στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 23,000 εφαρμογές.
      -Τα ‘sh’ μάλλον θα εννοείς τα εκτελέσιμα shell scripts για εγκατάσταση ή απευθείας ‘τρέξιμο’ ενός προγράμματος(;). Ανόλoγα το script. Αν αναφέρει ότι είναι ‘bsd compatible’ θα είναι εντάξει. Επίσης, τα BSD έχουν και ‘Linux Binary Compatibility’ όπου με πιθανότητα 90% ένα εκτελέσιμο που έχει δημιουργηθεί για Linux, θα τρέχει και στα BSD’s.
      -Το Amnesia απ’ ό,τι είδα δεν βγαίνει για BSD’s :(

  4. ευχαριστουμε πολυ για τον οδηγο!!! ….θα θελαμε και εναν αντιστοιχο οδηγο για το openbsd και με γραφικο περιβαλον…..

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: