Ενώ μέχρι σήμερα έχουν γίνει ανεπίσημες μεταφορές του Android σε συσκευές με ARM αρχιτεκτονική, φαίνεται όμως ότι τουλάχιστον το Raspbery Pi3 θα λάβει επίσημη υποστήριξη από το Android Open Source Project (AOSP) της Google.

raspberry-pi-3-aosp-google

Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την δημιουργία ενός αποθετηρίου στο επίσημο δικτυακό τόπο φιλοξενίας του AOSP της Google. :

 

Το Raspberry Pi 3, η πιο πρόσφατη έκδοση του μικρού υπολογιστή, διατίθεται στην αγορά ως μια συσκευή που σκοπό έχει την προώθηση της ενεργής συμμετοχής του κόσμου στην επιστήμη των υπολογιστών και τον προγραμματισμό. Ως αποτέλεσμα αυτού, έχει αποκτήσει μεγάλη υποστήριξη από εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και εταιρίες που το χρησιμοποιούν σε διάφορες κατασκευές. Δεδομένου της ανοιχτής φύσης του Raspberry Pi αλλά και των διαθέσιμων διανομών Linux που μπορούν να τρέξουν σε αυτό, είναι εύλογο να σκεφτεί κανείς ότι και η Google θα μπορούσε να «επενδύσει» στο Project με στόχο να το προωθήσει σε διάφορα project με χρήση του Android.

Από την άλλη πλευρά, η Google δεν είναι απαραίτητο ότι θα δημιουργήσει μια επίσημη εκδοχή του Android για Raspberry Pi αλλά θα μπορούσε να προσθέσει υποστήριξη διασύνδεση με το Raspberry Pi για άλλους σκοπούς.

Το κοινό αποθετήριο δημιουργήθηκε πριν από 5 εβδομάδες, αλλά η Google δεν έχει ανεβάσει κώδικα και δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το πότε θα το κάνουν. Σε κάθε περίπτωση, μια επίσημη υποστήριξη του Raspberry Pi, οποιασδήποτε μορφής από την Google θα είναι σημαντική ώθηση για την πλατφόρμα.

 

πηγή: «Google Is Preparing To Add The Raspberry Pi 3 To AOSP, It Will Apparently Become An Officially Supported Device«, Androidpolice.com