Αν είσαι λοιπόν επαγγελματίας και θέλεις να φτιάξεις το δικό σου info kiosk για την επιχείρησή σου, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία οθόνη, ένα Raspberry Pi και το FullPageOS.
Με μία βόλτα στην πόλη και ειδικά σε μέρη με τουριστικό ενδιαφέρον, θα έχετε προσέξει τα μικρά τερματικά (kiosk) που βρίσκονται εκεί για να μας προσφέρουν πληροφορίες, σχετικά με την τοποθεσία που βρισκόμαστε. Τα βλέπουμε πλέον και σε κινηματογράφους και video club όπου μεγάλες κάθετες οθόνες, τρέχουν ένα slideshow με τα poster των ταινιών που διαφημίζονται.
Το να αφήνεις τον υπολογιστή σου όλη τη νύχτα ανοιχτό για να τρέξει ένα τέτοιου είδος slideshow, είναι τελείως ασύμφορο. Άσε που πρέπει να προβλέψεις για να απενεργοποιήσεις το screen saver και άλλα τέτοια που μπορεί να εμφανίσει το PC, ενώ τέλος θέλεις όλα να παίζουν από προεπιλογή σε πλήρη οθόνη και να μη φαίνονται οι μπάρες των Windows και λοιπά (επαγγελματίες είμαστε όχι μπακάληδες).
Με το FullPageOS λοιπόν έχουμε στο Raspberry Pi μία διανομή, η οποία κατά την εκκίνηση τρέχει τον Chromium browser σε πλήρη οθόνη και ανοίγει μία συγκεκριμένη σελίδα στο ίντερνετ (ή τοπικά). Σε αυτή τη σελίδα μπορούμε να δημιουργήσουμε το slideshow που θέλουμε, να δείξουμε κάποιο βίντεο, να γράψουμε ένα κείμενο ή τέλος πάντων να διαφημίσουμε ότι μας αρέσει.
Μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ανοίξουμε πολλές καρτέλες με σελίδες, οι οποίες θα εναλλάσσονται αυτόματα, για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες στους θεατές.
Πέρα από το χαμηλό του κόστους, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι ένα Raspberry Pi, η διανομή μας προσφέρει και ασύρματη διαχείριση για να μην κάνουμε τον κόπο να το συνδέουμε σε PC όποτε θέλουμε να αλλάξουμε περιεχόμενο. Έρχεται λοιπόν με προεγκατεστημένο το VNC, ενώ υπάρχει και η επιλογή σύνδεσης μέσω SSH. Τη σελίδα που θα προβάλλουμε την προσθέτουμε στο /boot.fullpageos.txt, ενώ υπάρχει και η εφαρμογή FullPageDashboard για όλα τα υπόλοιπα.
Θα το βρείτε στη σελίδα του στο GitHub
Πηγή: Lifehacker
Πραγματικά χρήσιμο!!!
Ειδικά σε κάποιους υπολογιστές όταν σκάει και το ενοχλητικό update για τα windows 10 εκεί γελάνε και τα τσιμέντα.
Μπορεί να τρέξει σε NanoPi ή όποιο άλλο Pi/Dev board αυτό?