Μας τίναξε τα μυαλά ο καύσωνας τις τελευταίες μέρες και παρότι 5 μέρες διακοπές στη μαγευτική Πάργα βοήθησαν κατά πολύ να ξεφύγω από τη ροή της καυτής (θερμοκρασιακά) καθημερινότητας, δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου το concept του παρόντος άρθρου. Χωρίς πολλά πολλά ας προχωρήσουμε στην τεκμηρίωση (documentation :P).

Parga

Login … στην Πάργα

Δεν θέλω να ακουστώ προκλητικός ή να σας κάνω να ζηλέψετε αλλά αν μη τι άλλο η Πάργα είναι ένας προορισμός που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Τους λόγους δε χρειάζεται να τους αναλύσω. Ένα απλό googling θα σας πείσει. Φτάσαμε κατά τις 13.30 στο δωμάτιο όπου μας υποδέχθηκε ο Σπύρος ο ξενοδόχος που ευγενέστατα μας υπόδειξε τα καλά και τα κακά της περιοχής. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μας υπέδειξε τα φτηνά μέρη γιατί η Πάργα μέσα είναι κομματάκι τσιμπημένη, ειδικά δε για τις πετσοκομμένες ελληνικές τσέπες. Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο μας άνοιξε τον κώδικα της περιοχής να δούμε τι γίνεται που γίνεται και κατά πόσο αυτό μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία διαμονής μας.

Beta Testing … στην παραλία

Όσο χαζός και να φαίνεται ο τίτλος, αυτό ακριβώς γίνονταν κάθε μέρα. Με λίγη βοήθεια από τους πρόθυμους ντόπιους διαπιστώσαμε τις τσουχτερές τιμές των παραλιών εντός της Πάργας (Βάλτος) αλλά και την απίστευτη ομορφιά του Ιονίου και των θαλασσών του εκτός αυτής. Για παράδειγμα αν θες ψιλή άμμο θα πάς στην παραλία μεγάλη Άμμο, πετραδάκια στην μικρή Άμμο (Απίστευτη παραλία btw), αν θες ηρεμία πας στο Καραβοστάσι και αν θες extreme sports στο Λύχνο ή στο Βάλτο και ναι όλα αυτά μας γνωστοποιήθηκαν από πριν. Με λίγα λόγια ο κώδικας ήταν ανοιχτός και η τροποποίηση του ήταν στη διάθεση μας για να διαμορφώσουμε το πρόγραμμα (των διακοπών μας :P) κατά τα γούστα μας.

mikriammos

Debugging … στις ταβέρνες

 Όπως ήταν αναμενόμενο μετά το μπάνιο ανοίγει η όρεξη και τι πιο λογικό να σαβουριάσουμε … εχμ να τσιμπήσουμε κατιτίς προτού αποσυρθούμε για την μεσημεριανή … απογευματινή σιέστα. Ως είθισται στις τουριστικές περιοχές οι τιμοκατάλογοι των ταβερνών / εστιατορίων είναι έξω από τα καταστήματα ούτως ώστε να μπορεί να κρίνει ο υποψήφιος Λούκουλλος αν τον συμφέρει ή όχι τιμολογιακά(κοινώς για να κάνουμε καλύτερη διαχείριση των πόρων) γιατί για ποιότητα ούτε λόγος. Ότι δοκιμάσαμε ήταν νοστιμότατο (έκανε compiling στο στομάχι χωρίς errors :P) και προς τιμήν όλων πάντα στο τέλος του γεύματος είχαμε και το αρχείο παραγγελία.log (…την απόδειξη όσοι δεν το πιάσατε :)) . Το λεπτομερέστατο debugging μας οδήγησε σε εστιατόρια εκτός Πάργας και συγκεκριμένα στην ορεινή Ανθούσσα που οι τιμές κάθε άλλο παρά τουριστικές ήταν με τη θέα να προσθέτει extra πόντους ειδικά το βράδυ για ποτάκι.

psaria

Return to zero (επιτυχής εκτέλεση)

Φτάνοντας στην τελευταία μέρα λίγο πριν την αναχώρηση μας, επιλέξαμε για ένα τελευταίο μπάνιο το χωρίο Αμμουδιά που βρίσκεται κοντά στις πηγές του Αχέροντα που παρόλο η υπερβολικά ρηχή θάλασσα δεν μας επίτρεψε να βουτήξουμε (μάλλον να καθίσουμε) ο απερίγραπτης ομορφίας κολπίσκος έκλεισε ιδανικά την ολιγοήμερη απόδραση μας και σε συνδυασμό με τον ανοιχτό κώδικα που μας παρείχαν απλόχερα οι φιλόξενοι ντόπιοι, αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναεπισκεφτούμε την Πάργα (και τις περιοχές πέριξ) ξανά στο μέλλον.

Κάτι το καλοκαίρι, κάτι η αλλαγή διάθεσης το open source είναι μια φιλοσοφία που εξ ορισμού επεκτείνεται παντού και εγγυάται αν μη τι άλλο τη διαφάνεια (σαν τις θάλασσες μας) και την απρόσκοπτη εκτέλεση του προγράμματος των διακοπών μας (και όχι μόνο).