6 σκέψεις σχετικά με το “Στείλτε κρυπτογραφημένα emails εύκολα με τη βοήθεια του Tutanota

 1. Φιλική παρατήρηση.
  Ο τίτλος του άρθρου είναι “Στείλτε κρυπτογραφημένα emails εύκολα με τη βοήθεια του Tutanota”, αλλά στο άρθρο δεν αναφέρετε ο τρόπος αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων παρά μόνο κάποιες πληροφορίες για το Tutanota και πως να δημιουργηθεί λογαριασμός. Προτείνω να γίνει “μέρος 2” και να δείχνει τον τρόπο αποστολής κρυπτογραφημένων email.

 2. Κρυπτογραφημένα είναι όλα τα mails μεταξύ tutanota χρηστών, αν το μήνυμα σταλεί σε χρήστη π.χ. gmail, τότε θα διαλέξεις ή όχι κρυπτογράφηση ή κρυπτογράφηση με έναν προ-συμφωνημένο κωδικό (η άλλη πλευρά θα πρέπει όπως λες να τον γνωρίζει).
  Σε σχέση με το protonmail επίσης, του λείπουν τα labels, και η εφαρμογή σε android μοιάζει λίγο «φτωχή» και δεν κλειδώνει.
  Το tutanota επίσης είναι το μοναδικό από όσα δοκίμασα (yahoo, gmail, protonmail), που δεν έστειλε το mail του server του σπιτιού μου με αποστολέα π.χ. user@example.com στα spam (echo «testing» | mailx -s «Test» user@tutanota.com). Σε gmail δεν το βρήκα ούτε στα spam.
  Και μια ερώτηση: Αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το tutanota με το sendmail, ορίζοντας κάτι ανάλογο του smtp.gmail.com στο πεδίο SMART_HOST.

 3. Συμπληρωματικά:
  1. Το Tutanota δεν υποστηρίζει OpenPGP (εν αντιθέσει με το ProtonMail)
  2. Δεν υποστηρίζει (απ’ όσο ξέρω) IMAP για 3rd party clients (πχ Thunderbird) – εν αντιθέσει με το ProtonMail (στην Premium έκδοση).
  3. Κάθε Confidential (encrypted) Email που στέλνει κάποιος στον ίδιο χρήστη, ακυρώνεται με την αποστολή του επόμενου Email. Δηλ. Αν στείλω ένα encrypted email στον JohnGavr@example.com και αμέσως του στείλω άλλο ένα, το πρώτο που του έστειλα ακυρώνεται είτε έχει προλάβει να το δει είτε όχι. Βρίσκεται σε ισχύ πάντοτε το τελευταίο απεσταλμένο. Αυτό είναι άλλοτε καλό, άλλοτε άβολο. Ισχύει μόνο για τα κρυπτογραφημένα.

  Έχει όμως,
  1. Καλύτερες τιμές (σε σχέση με το PM στην Premium έκδοση)
  2. Φανατικούς (απ’ ότι φαίνεται) developers.
  3. F-Droid (Google Free)
  4. Προοπτική

  Το Tutanota δεν στέλνει πάντοτε κρυπτογραφημένα μηνύματα (επειδή αναφέρθηκε σε άλλο σχόλιο). Ναι, αυτή είναι η προεπιλογή αλλά ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να στείλει με κωδικό (κρυπτογραφημένο) ή χωρίς κωδικό (απλό). Μπορεί επίσης να αλλάξει αυτή την προεπιλογή από τις ρυθμίσεις.

  Κατά τη γνώμη μου, είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει κανείς να την παρακολουθεί, ακόμη ίσως και να συνεισφέρει, όμως αυτή τη στιγμή το ProtonMail υπερτερεί.

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.