Μετά την ανακοίνωση της Microsoft στην οποία μοιράστηκε τα σχέδια της για την ενσωμάτωση ενός πλήρους πυρήνα Linux στα Windows 10, πλέον προσθέτει ένα ακόμα στοιχείο με το οποίο εισάγει και την πρόσβαση στο σύστημα αρχείων Linux στο File Explorer του Windows 10 για προβολή και χρήση των αρχείων που έχουμε σε αυτό.
Μετά την κυκλοφορία του Windows Subsystem for Linux και την ανακοίνωση ότι σε προσεχή αναβάθμιση του Windows 10 θα ενσωματωθεί πλήρως ο πυρήνας του Linux μέσα στο Windows (βλέπε «Τι σημαίνει το Linux μέσα στο Windows για χρήστες«), προστέθηκε άλλο ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό με το οποίο όσοι χρησιμοποιούν το νέο Windows Subsystem for Linux (WSL) θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία που έχουν μέσα στις διανομές Linux που έχουν μέσα από το WSL.
Πως θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία του Linux;
Όσοι λοιπόν έχουν εγκαταστήσει κάποια διανομή Linux μέσω του WSL, μετά την κυκλοφορία της ενημέρωσης, θα δουν ένα εικονίδιο που θα εμφανιστεί στην Εξερεύνηση αρχείων του Windows 10 με τον περίφημο Tux, τη μασκότ για τον πυρήνα του Linux.

Η Microsoft δοκιμάζει την ενσωμάτωση του Linux File Explorer σε μια νέα έκδοση των Windows 10 που είναι διαθέσιμη σήμερα για όσους έχουν ενεργοποιήσει λογαριασμό Insider.
Προηγουμένως, οι χρήστες των Windows 10 και WSL, για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα αρχείον Linux, θα έπρεπε να κατευθύνονται με μη αυτόματο τρόπο σε μια διαδρομή UNC.

Εάν έχετε ενεργοποιήσει το WSL και έχετε εγκαταστήσει κάποια διανομή Linux μέσω του Windows Store, τότε ο Tux θα εμφανιστεί στον φάκελο «Εξερεύνηση αρχείων» ως μέρος μιας μελλοντικής ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, αργότερα εντός του 2020.
Παραπομπές:
Πολύ καλό το άρθρο!
Με τις παραπομπές του, τις προγενέστερες αρθρογραφίες του!
Αλλά…όποιος-α το διαβάσει στα πεταχτά δεν παίζει να μη γλυτώσει τη σύγχυση! χαχαχαχαχα :)
Εντάξει, διαφέρει πολύ στο να πάει το μυαλό απ το dual boot στο τι ακριβώς εξυπηρετεί!
Το άρθρο είναι εξαιρετικό. Απλά τελευταία η φύση της σχέσης Linux Windows θα ταράζει λίγο τα ήρεμα γνωστά νερά χωρίς όμως κανένα κυματάκι!
Ακριβώς, γιαυτο βάζω και τις παραπομπές ώστε να έχει πλήρη εικόνα για το ιστορικό.
Όπως είπες όντως θα ταράξει τα νερά αλλά μόνο στην μερίδα χρηστών που είναι χρήστες αποκλειστικά του Linux διότι νιώθουν «μπαίνουν στα χωράφια τους» :)
Από την άλλοι οι χρήστες που βλέπουν τα λειτουργικά ως «εργαλείο δουλειάς» βλέπε : devops, SysAdmin κλπ το βλέπουν θετική εξέλιξη