Ο Mark Shuttleworth και η απουσία ηγεσίας στην κοινότητα Ubuntu

Στις συζητήσεις για την «απώλεια ηγεσίας» στην κοινότητα του Ubuntu και την σταδιακή πτώση των δραστηριοτήτων του Ubuntu Community Team και του Ubuntu Community Council τα τελευταία χρόνια, ο ιδιοκτήτης της Canonical, Mark Shuttleworth απάντησε με ένα μακροσκελές μήνυμα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, διεξάγονται συζητήσεις για το «μέλλον της κοινότητας Ubuntu» (κυρίως για το «γραφειοκρατικό τμήμα της» ήτοι τα Ubuntu Community Team και Ubuntu Community Council) στις οποίες ο ιδιοκτήτης της Canonical, Mark Shuttleworth μπήκε να απαντήσει.

Μέσα στο παραπάνω νήμα υπάρχουν απόψεις αλλά και καταγραφή εμπειριών από συμμετέχοντες στην κοινότητα του Ubuntu κάποιες εκ των οποίον είναι θετικές ενώ άλλες και όχι τόσο πολύ.

Advertisements

Μερικοί έχουν επισημάνει τη μείωση της συμμετοχής του κοινοτικού τμήματος του Ubuntu στις εξελίξεις της διανομής, το εγκαταλελειμμένο Ubuntu Council, την έλλειψη σαφούς κοινοτικής διακυβέρνησης και τον Mark Shuttleworth να φαίνεται λιγότερο εμπλεκόμενος στα θέματα της κοινότητας ιδιαίτερα δε, από τότε που όταν η εταιρεία αποφάσισε να εγκαταλείψει το Unity Desktop, Ubuntu Phone OS και άλλα έργα.

Μερικοί, στα σχόλια της ανάρτησης, αποδίδουν αυτές τις αλλαγές απλά στην φυσική εξέλιξη του Ubuntu το οποίο θεωρούν ότι είναι αρκετά ώριμο τεχνολογικά σε σύγκριση με τις πρώτες μέρες του.

Η παρέμβαση του Mark Shuttlworth

Ο Mark απάντησε με ένα μακροσκελές μήνυμα αναγνωρίζοντας τις όποιες απογοητεύσεις που έχουν νιώσει και επισήμανε ότι δεν απουσίαζε, αλλά ότι ήταν πολύ απασχολημένος τα τελευταία χρόνια στο εξασφαλίσει στο Ubuntu μια μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Στην πραγματικότητα είμαι πιο παρών από ποτέ, και εξίσου ενδιαφερόμενος για τα συμφέροντα της κοινότητάς μας, αλλά και εξίσου εκτιμώ τα μεγάλα έργα που ηγούνται αρκετοί άνθρωποι υπό την ομπρέλα Ubuntu σε όλες τις μορφές του. Είμαι μάλλον απογοητευμένος από τη δική μου ομάδα, επειδή έχω ζητήσει εδώ και καιρό έναν επικεφαλής της κοινότητας στην Canonical, μια θέση που ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί. «

πηγή: Future of Ubuntu Communtiy – Mark Shuttleworth
Advertisements

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι υποστηρίζει σθεναρά την ανάγκη για έναν αφοσιωμένο ηγέτη για τις αλληλεπιδράσεις της κοινότητας με το Ubuntu, φαινομενικά παρόμοιο με τον ρόλο που είχε πριν αρκετά χρόνια ο Jono Bacon στην Canonical. Ωστόσο, αυτός ο ρόλος ως «ηγέτης της κοινότητας» / «κοινοτικός γραμματέας» δεν έχει ακόμη συμπληρωθεί από κάποιον.

Όλοι στην συζήτηση φυσικά επιθυμούν να βρουν λύση στο πρόβλημα έλλειψης ηγεσίας στην κοινότητα και των μηχανισμών επικοινωνίας με την Canonical. Φυσικά, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, η παρέμβαση του Mark Shuttleworth πιθανόν να είναι καταλύτης στην επίτευξη της λύσης.

Advertisement

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: