Ένα νέο χαρακτηριστικό του Microsoft 365, προσδίδει στην online σουίτα την δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης των υπαλλήλων μιας επιχείρησης. Οι διαχειριστές θα τα ονομάσουν «εργαλεία ενίσχυσης της παραγωγικότητας» αλλά μεταξύ μας… αυτό είναι επιτήρηση των εργαζομένων.

Οι μετρήσεις που βασίζονται στην ανάλυση εκτεταμένων δεδομένων σχετικά με τις δραστηριότητες των υπαλλήλων μιας επιχείρησης αποτελούσαν ως επί το πλείστον το πεδίο ανάπτυξης λογισμικών κάποιων περιθωριακών προμηθευτών λογισμικού.

Τώρα αυτές οι δυνατότητες είναι ενσωματωμένες στο Microsoft 365. Μια νέα δυνατότητα για τον υπολογισμό της «βαθμολογίας παραγωγικότητας» μετατρέπει το Microsoft 365 σε ένα πλήρες εργαλείο παρακολούθησης στο χώρο εργασίας και επιτήρησης των εργαζομένων.

Advertisements

Επιτήρηση εργασίας σε ατομικό επίπεδο

Οι εργοδότες – διευθυντές μπορούν να αναλύσουν τις δραστηριότητες των εργαζομένων σε ατομικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα, τον αριθμό των ημερών που ένας υπάλληλος στέλνει μηνύματα μέσω email, μέσω chat, τον αριθμό των «mentions» που κάνει σε email κ.λπ.

Η εμφάνιση δεδομένων σε ατομικό επίπεδο μπορεί να απενεργοποιηθεί (opt-out), αλλά στην πραγματικότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Φυσικά παραμένει να διευκρινιστεί το αν οι εργοδότες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν νόμιμα στις χώρες της ΕΕ λόγο GDPR.

εμφάνιση δεδομένων σε ατομικό επίπεδο μπορεί να απενεργοποιηθεί

Συλλογική ανάλυση δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων

Επιπλέον, η Microsoft προσκαλεί τις εταιρείες να μοιράζονται τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από τις δραστηριότητες των υπαλλήλων τους με τη Microsoft προκειμένου να τους δείξει πώς συγκρίνονται οι αριθμοί τους με τους αριθμούς άλλων οργανισμών.

πώς συγκρίνονται οι αριθμοί τους με τους αριθμούς άλλων οργανισμών

Τι λέει η Microsoft για αυτό;

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: η βαθμολογία παραγωγικότητας δεν είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης της εργασίας. Η βαθμολογία παραγωγικότητας αφορά την ανακάλυψη νέων τρόπων εργασίας, την παροχή στους ανθρώπους σας εξαιρετικής συνεργασίας και τεχνολογικών εμπειριών… Για παράδειγμα, για να διατηρήσετε το απόρρητο και την εμπιστοσύνη, τα δεδομένα χρήστη που παρέχονται στη βαθμολογία παραγωγικότητας συγκεντρώνονται σε μια περίοδο 28 ημερών. »

Jared Spataro, Microsoft 365
Advertisements

Φυσικά η απάντηση αυτή δεν καθησυχάζει όλους τους επικριτές.

Η λέξη δυστοπία δεν είναι αρκετά ισχυρή για να περιγράψει αυτό που μόλις ξεκίνησε η Microsoft. Το να παρακολουθείσαι συνεχώς στο χώρο εργασίας είναι ψυχολογική κακοποίηση ενώ το να προσπαθείς να είσαι απασχολημένος για τα στατιστικά είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να επιβάλουμε σε οποιονδήποτε αυτή την περίοδο.

David Heinemeier Hansson, Ruby on Rails – Bascamp

Παράλληλα με την απομακρυσμένη εργασία, η επιτήρηση των εργαζομένων φαίνεται να έχει γίνει το νέο «άγχος» των εργοδοτών, λόγο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς οι εταιρείες αναζητούν μεθόδους για περισσότερη επίβλεψη εργαζομένων που είναι μακριά από το γραφείο. Φυσικά οι μεγάλες εταιρείες, όπως και η Microsoft, βρήκε ένα business opportunity σε αυτά και προσπαθεί να το κεφαλαιοποιήσει.

Παραπομπές: