Αν έχετε βαρεθεί το προεπιλεγμένο theme του GNOME τότε πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο Orchis Theme

Σε γενικές γραμμές αποφεύγω να αλλάζω τα default themes του Gnome για δύο βασικούς λόγους:

  • Ένα theme όσο όμορφο και αν είναι, κάποια στιγμή ο δημιουργός του το παρατάει
  • Σπάνια ένα theme είναι πλήρες ενσωματωμένο (integratade) με όλες τις εφαρμογές και το περιβάλλον εργασίας με αποτέλεσμα αρκετά σημεία του να είναι λιγο «ξεκάρφωτα»

Ένα από αυτά τα σπάνια themes είναι το Orchis για GNOME / GTK περιβάλλοντα το οποίο βασίστηκε αρχικά στο Materia. Χρησιμοποιεί στρογγυλεμένα στοιχεία στις καρτέλες, στα κουμπιά, στα πλαίσια εισόδου κ.λπ., καθώς και στρογγυλές γωνίες στα παράθυρα εφαρμογών και τα pop up του GNOME Shell. Έχει σωστή αναλογία στα εφέ αλλά και την αναλογία σκίασης πίσω από τα αντικείμενα όπως τα παράθυρα και τα μενού.

Το Orchis theme δεν είναι νέο theme, αλλά πρόσφατα έχει προσθέσει υποστήριξη για διαφορετικές εκδόσεις έγχρωμης προφοράς. Ως αποτέλεσμα, το Ochris είναι τώρα διαθέσιμο σε 8 διαφορετικές χρωματικές εκδόσεις (προεπιλογή που είναι μπλε, μοβ, ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο και γκρι), καθεμία με κανονικές, ελαφριές, σκούρες και συμπαγείς παραλλαγές.

Advertisements

Το Orchis υποστηρίζει γραφικά περιβάλλοντα που χρησιμοποιούν GTK 3.20 και νεότερο, όπως το GNOME (Shell), Xfce και Budgie.

Μερικά στιγμιότυπα παραλλαγών του Orchis GTK / GNOME σε συνδυασμό με τα Fluent Icon:

  • Λευκή απόχρωση σε συνδυασμό με πορτοκαλί
  • Μαύρη απόχρωση σε συνδυασμό με κόκκινα εικονίδια.
Advertisements

Εγκαταστήστε το θέμα Orchis

Για το Arch Linux και το Manjaro υπάρχει ένα πακέτο AUR που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Για τις υπόλοιπες διανομές, για να το εγκαταστήσουμε θα χρησιμοποιήσουμε το Orchis από το αποθετήριο του GitHub.

git clone https://github.com/vinceliuice/Orchis-theme.git
cd Orchis-theme
./install.sh -d ~/.themes

Στην συνέχεια ανοίξτε το GNOME Tweak και επιλέξτε το Orchis Theme που σας βολεύει. Τον φάκελο Orchid-theme κρατήστε τον, για να μπαίνετε μια φορά την εβδομάδα και να κάνετε git pull και στην συνέχεια ./install.sh -d ~/.themes για να εγκαταστήσετε τις νέες εκδόσεις του theme.

Παραπομπές