Google Gears σε Firefox 64bit

Το Google Gears είναι μια μικρή εφαρμογή της Google που λειτουργεί ως addon του Firefox και κάνει local caching διάφορων σελίδων που το υποστηρίζουν ώστε να εμφανίζονται και να λειτουργούν πιο γρήγορα. Έτσι η υποστήριξη του από το WordPress ήταν αυτονόητη. Η ενεργοποίηση γίνεται από το Dashboard σας πάνω δεξιά όταν πατήστε το Turbo με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η διαχείριση του blog σας ειδικά όταν έχετε ανεβασμένο το WordPress σε δικό σας webhost.

Ως εδώ … όλα καλά… Αλλά τι γίνεται όταν έχετε 64bit λειτουργικό και άρα Firefox 64bit; Επίσημα η Google αναφέρει ότι το addon υποστηρίζει μόνο 32bit !!! (Γιατί ρε Google ???). Εδώ είναι η ομορφιά και η δύναμη του open source … Μια ομάδα από ανεξάρτητους προγραμματιστές τροποποίησε το κώδικα του addon για να υποστηρίζει 64bit Firefox. Πήγα λοιπόν στο nielspeen.com και κατέβασα το gears-linux-opt.xpi. Μετά την εγκατάσταση το Gears κάνει local cache περίπου 250 αρχεία στο PC και όταν αυτά θα αλλάζουν θα γίνονται update μέσω Javascript χωρίς να καθυστερεί καθόλου ο browser!

googlegears1

Advertisement

6 σκέψεις σχετικά με το “Google Gears σε Firefox 64bit

Add yours

  1. Αναρωτιέμαι αν κάποιος μου λεγε οτι ένα πρωί θα ξυπνούσα και ολα θα δουλεύαν τέλεια δίχως προβλήματα…..τι θα έπρεπε να σκεφτώ?

    α) οτι ζώ ένα όνειρο?
    β) οτι το στραβό κεφάλι περπατά «στραβά» οπότε προχωρά ευθεία?
    γ) οτι μου μιλάει υπάλληλος της Microsoft?
    δ) οτι τελικά στραβά αρμενίζουμε?
    ε) οτι η Google μας έκανε τα 3-> 2 (Firefox 32bit) και μιάς και μας θεωρεί αρκετά βλάκες είπε να το διπλασιάσει? (Firefox 64bit)
    ζ) η οτι πρέπει να διαβάζω ΑΡΚΑ καλύτερα?

    Περιμένω γνώμες!!!!!!!!!!!

  2. Αν όλα θα δουλεύανε τέλεια… χωρίς την ανάγκη για patch/fix/update, τότε θα ήταν όλα μονότονα, χωρίς προκλήσεις και πάθος για μάθηση και αναζήτηση…

  3. Μονότονα δεν θα ήταν γιατί θεωρώντας σταθερά τα υπολογιστικά συστήματα θα ρισκάραμε περισσότερο σε τομείς και προβλήματα τα οποία τώρα δεν τολμάμε να ακουμπήσουμε…..

    Εχθρός του καλού? ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!!

  4. Σκεφτείτε να συνδέατε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο με ένα σύστημα που θα έτρεχε Windows-δεν τον πυροβολούσατε καλύτερα με μια σφαίρα παρά να του ρχονται απανωτές οι μπλε οθόνες!!!!! Λιγότερο οδθνηρό θα ήταν!!!!!

    Αν ιδετά δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν προβλήματα τότε θα εμπιστευόσασταν διαδραστικα πειβάλλοντα ώστε να «μπείτε» μέσα στον εγκέφαλο….και να εξερευνήσετε ότι μέχρι τώρα φαντάζει χάος και άβυσσος!

    Το μόνο που θα μπορούσα να δεχτώ σαν προβληματικό στην περίπτωση που τα υπολογιστικά συστήματα ήταν σταθερά είναι πως λιγότεροι άνθρωποι θα απασχολόντουσαν σε πόστα όσον αφορά την συντήρηση/διαχείρηση τους=> ΑΝΕΡΓΙΑ

  5. Αν πραγματικά όλα δούλευαν τέλεια, τίποτα δεν θα προχωρούσε παρακάτω, θα έμεναν όλα στάσιμα. Είναι η έλλειψη τελειότητας το κίνητρο για βελτίωση. :)

  6. Σεβόμενος τη γνώμη των όσων διαφωνούν έχω να παραθέσω το παράδειγμα του CERN. Ευχόμενοι όλοι πως το μηχανικό κομμάτι-υπολογιστικό σύστημα δέν θα εγκατέλειπε στη μέση του δρόμου (έχοντας δαπανήσει για αυτό το σκοπό άφθονο χρήμα/εργατοώρες θέτωντας στην υπηρεσία του όλου εγχειρήματος την Ελίτ των επιστημόνων) ένα πολυπόθητο εγχείρημα έμεινε στη μέση αφήνωντας προς το παρών αναπάντητο ένα μεγάλο ερώτημα που για εκατοντάδες χρόνια ταλάνιζε τους επιστήμονες και όχι μόνον. Άν δέν προέκυπτε αστοχία υλικού τώρα ίσως και να γνωρίζαμε!!! Προυπόθεση λοιπόν για να πάμε ένα βήμα πιο πέρα είναι στην περίπτωση αυτή η τέλεια/ομαλή λειτουργία των υπαρχόντων/γνωστών υπολογιστικών συστημάτων-τα οποία δεν «πρόλαβαν» την άσχημη αυτή εξέλιξη παρόλη την ανθρώπινη υποστήριξη πόσο μάλλον να προβούν στην σώστή ανάλυση των υποθετικών αποτελεσμάτων του πειράματος.

    Νέες αναζητήσεις δημιουργούν νέες ανάγκες σε εξοπλισμό/λογισμικό άρα η τελειοτητα είναι παροδική/στιγμιαία και νέα προλήματα αναζητούν λύση.

    Επειδή ξεφύγαμε απο το θέμα, τώρα κάτι πιο απλό: η ανάγκη για παράλληλη επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων γέννησε τα 64 bit συστήματα οπότε το Firefox 64bit χρησιμοποιεί τη γνώση/εμπειρία του Firefox 32bit ώστε να σταθεί. Εύκολο? προφανώς όχι τόσο όσο φαίνεται διότι άλλο να χρησιμοποιεί κάποιος έναν browser για περιήγηση ιστοσελίδων και άλλο να τίθεται αυτός ώς διαχειριστικό μέσω διαδραστικών περιβαλλόντων. Οπότε ορθά η Google δέν ρισκάρει και δεν ανακοινώνει επίσημα το Firefox 64bit διότι στην δεύτερη περίπτωση τα windows θα διανεμόντουσαν δωρεάν σε όποιον αγόραζε τον Internet Explorer!!! Άρα λύθηκε απο τους «ανεξάρτητους προγραμματιστές» ένα μικρό μόνο μέρος του προβλήματος.

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: