Το Ubuntu Brainstorm αποτελεί το επίσημο feedback site που κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία των χρηστών του ubuntu_brainstormUbuntu Linux με την ομάδα ανάπτυξης του. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ιδέες για βελτιώσεις, προσθήκη νέων δυνατοτήτων ή και ιδέες για το πώς να υλοποιήσουν μια ιδέα. Οι προτάσεις αυτές μπορούν να ψηφίζονται θετικά ή αρνητικά ώστε να ξεκαθαριστεί σε ποιες από αυτές θα πρέπει αποτελούν προτεραιότητα από την ομάδα ανάπτυξης. Η ιδέα προήλθε από το IdeaStorm της Dell, που είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν  laptop με προεγκατεστημένο το Ubuntu Linux.

Πριν απο λίγες μέρες, καθώς έριχνα μια ματιά στις τελευταίες ιδέες που είχαν προταθεί στο Ubuntu Brainstorm. Θυμήθηκα ότι είχα γράψει μια σύντομη περιγραφή εδώ για το Βleachbit και σκέφτηκα να προτείνω μια λύση σχετικά με τα «σκουπίδια» που μαζεύονται στο σύστημα. Έκανα μια γρήγορη αναζήτηση, στις ιδέες και δεν βρήκα να έχει προταθεί κάτι παρόμοιο. Οπότε είπα να ρίξω και εγώ την ιδέα, να συμπεριλάβουν το BleachBit ως default σύστημα εκκαθάρισης περιττών αρχείων. Η ιδέα είναι εδώ http://brainstorm.ubuntu.com/idea/18637/

Όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα, η πρόταση δεν πρόλαβε να πάρει ούτε μια ψήφο και καταχωρήθηκε από την ομάδα ανάπτυξης ως «Implemented» για την αναμενόμενη έκδοση, Ubuntu 9.04 .

Αν έχετε μια ιδέα που θέλετε να περιλαμβάνει το Ubuntu Linux μη διστάζετε να την εκφράσετε. Αν πάλι δεν έχετε η δεν θέλετε να προτείνετε κάτι, μπορείτε απλά να ψηφίσετε ή να καταψηφίσετε τις υπάρχουσες ιδέες που έχουν προταθεί.

ubuntu_brainstorm_bleachbit