Με το Giver , μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία μεταξύ των υπολογιστών σας στο σπίτι σας χωρίς να χρειάζεται απολύτως καμία ρύθμιση στο δίκτυό ή τους υπολογιστές σας.
Το Giver είναι μια απλή εφαρμογή η οποία επιτρέπει σε όσους τρέχουν Linux σε παραπάνω από δύο υπολογιστές να μπορούν να διαμοιράζονται με ένα click τα αρχεία τους. Οι υπολογιστές που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο (συνδεδεμένοι στο ίδιο router) αναγνωρίζονται αυτόματα και έτσι μπορείτε να στείλετε τα αρχεία σας με μια απλή μεταφορά των αρχείων πάνω στην φωτογραφία ή το εικονίδιο του υπολογιστή που φαίνεται στο παράθυρο του Giver. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα απολύτως σχετικά με ρυθμίσεις και όλα τα περίεργα θέματα δικτύωσης.
Το Giver μπορείτε να το εγκαταστήσετε απο το Κέντρο Λογισμικού της διανομής σας. Εγκαταστήστε το σε όλους τους υπολογιστές που διαθέτετε. Έπειτα ανοίξτε το Giver σε όλους τους υπολογιστές πηγαίνοντας Εφαρμογές-> Internet-> Giver. Θα εμφανιστεί ίνα λυτό παράθυρο όπου θα βλέπετε τα ονόματα όλον των υπολογιστών στο δίκτυο και στα οποία τρέχει το Giver.

giver-file-share-linux

Για να στείλετε κάποιο αρχείο σε έναν υπολογιστή απλά σύρετε το αρχείο επάνω στο εικονίδιο του υπολογιστή στον οποίο θέλετε να το στείλετε.

Αμέσως θα εμφανιστεί η ειδοποίηση στον άλλον υπολογιστή ότι κάποιος υπολογιστής του δικτύου σας στέλνει κάποιο αρχείο. Τα ληφθέντα αρχεία θα εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας από προεπιλογή.
Τόσο απλά… και όμορφα…