FOSSCOMM Πάτρας 2011

Η FOSSCOMM 2011 διοργανώνεται από την Κοινότητα PLUG (Patras Linux Users Group) της Πάτρας και το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής (Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών/ Υπολογιστικό Κέντρο) του Πανεπιστημίου Πατρών στις 7-8 Μαΐου 2011.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η γνωριμία μεταξύ των κοινοτήτων, των συλλόγων και των ομάδων ερευνητικών και αναπτυξιακών που ασχολούνται με το Ελεύθερο Λογισμικό τόσο στη χώρα μας όσο σε διεθνές επίπεδο, η παρουσίαση των τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο, η παρουσίαση καινοτόμων ιδεών, η συλλογή προτάσεων για την προώθηση και την προβολή του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα και η αποκόμιση γνώσεων μέσω των παρουσιάσεων και των workshops.

Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων που διαθέτουν στην χρήση λογισμικών και υπολογιστών.

Έχει προγραμματιστεί οι παρουσιάσεις να δηλώνονται σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες παρουσιάσεων:

 • Users
 • Developers
 • IT Specialists

Οι κατηγορίες αυτές απευθύνονται σε ομάδες ενδιαφερόμενων ακροατηρίων (target group) και είναι γενικές με σκοπό να μην αποκλείσουμε ενδιαφερόμενους εισηγητές. Ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής ομιλητών θα υπάρξει τελική κατηγοριοποίηση εσωτερικά σε αυτές τις τρείς γενικές και μεγάλες κατηγορίες και αντίστοιχα και στους χώρους των παρουσιάσεων. Kάθε ενδιαφερόμενος προσκαλείται για την εκδήλωση ενδιαφέροντος διοργάνωσης παράλληλης συνεδρίας ή/και workshops στο πλαίσιο της FOSSCOMM 2011. Η υποβολή εργασιών πραγματοποιείται μέσα από το διαδικτυακό τόπο της FOSSCOMM 2011.

Η συμμετοχή για παρακολούθηση είναι δωρεάν, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι για παρακολούθηση της FOSSCOMM 2011 μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσα από το διαδικτυακό τόπο του συνεδρίου, έτσι ώστε να υπάρξει μια εκτίμηση του μεγέθους ακροατηρίου από την οργανωτική επιτροπή με σκοπό να προετοιμαστούν καλύτερα οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συνέδρους.

Η FOSSCOMM 2011 θα διοργανωθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής (ΤΜΗΥ&Π) που στεγάζεται στο Β’ Κτίριο της Πανεπιστημιούπολης της Πάτρας στο Ρίο. Το ΤΜΗΥ&Π θα διαθέσει για τη διοργάνωση χώρους οι οποίοι είναι υψηλής αισθητικής και εργονομίας και εξοπλισμένες πλήρως με σύγχρονη τεχνολογία.

Το πλήρες πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί και θα ανακοινωθεί στις 20/04/2011, ενώ πληροφορίες για την πρόσβαση στην πόλη της Πάτρας και το χώρο του συνεδρίου, για το κατάλυμα και τα αξιοθέατα μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο της FOSSCOMM 2011 (http://patras.fosscomm.gr/).

Η διοργάνωση του συνεδρίου γίνεται χωρίς οικονομική συμμετοχή των συνέδρων και βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε χορηγίες. Συνεισφέροντας κάποιος με χορηγία στη διεξαγωγή του συνεδρίου έχει το όφελος της άμεσης και έμμεσης προβολής αυτού ή της εταιρίας του, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το λογότυπο του θα ενσωματωθεί σε όλα τα φυλλάδια και το πρόγραμμα του συνεδρίου, στην αφίσα (μεγέθους Α3) του συνεδρίου η οποία θα αφισοκολληθεί σε κεντρικά σημεία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, αλλά επίσης θα διανεμηθεί και ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της οργανωτικής επιτροπής patras [at] fosscomm.gr

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “FOSSCOMM Πάτρας 2011

Add yours

 1. Η οργανωτική επιτροπή της FOSSCOMM 2011 σας ενημερώνει ότι η τελική ημερομηνία υποβολής προτάσεων για παρουσιάσεις ή/και workshops μετατίθεται για την 12 Απριλίου 2011. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την πρότασή τους στο http://patras.fosscomm.gr/submit/.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φετινή διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο http://patras.fosscomm.gr.

  Η οργανωτική επιτροπή.

 2. Στα πλαίσια της FOSSCOMM 2011 θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την καλύτερη παρουσίαση που εντάσσεται στην κατηγορία Security. Η παρουσίαση/πρότζεκτ που θα επιλεγεί από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης θα έχει τη δυνατότητα δημοσίευσης στο Information Security Journal.

  Περισσότερες πληροφορίες στο: http://patras.fosscomm.gr/news/security-presentat

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: