Η εταιρία της οποίας το online λειτουργικό σύστημα είχε κάνει χρήση της τεχνολογίας Cloud Computing πολύ πριν υπάρξει ποτέ το Chrome OS της Google (το οποίο ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει), ανακοίνωσε αρκετές σημαντικές αλλαγές στις βασικές δραστηριότητές της.

Πρώτον, διασυνδεδεμένο Cloud λειτουργικό της αλλάζει όνομα από «Jolicloud» σε «Joli OS,» προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση με άλλα προϊόντα της εταιρείας, όπως η online διασύνδεση desktop υπολογιστών.

Η online desktop υπηρεσία, η οποία λειτουργεί μόνο απο τον browser σας και είναι μια έκδοση της διεπαφής Jolicloud, επιτρέπει την πρόσβαση σε προσωπικά αρχεία, φακέλους και εφαρμογές Web από ένα πρόγραμμα περιήγησης. Αυτή διεπαφή με την επιφάνεια εργασίας του χρήστη, θα έρθει σε μια σειρά από νέες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων και άλλων browser, αλλά και σε συσκευές iPad και Android.

Η εταιρία αναφέρει ότι η αποστολή της είναι να δημιουργήσει «το τέλειο λειτουργικό σύστημα για το σύγχρονο Web/Internet», και παραθέτει μερικά από τα τρέχοντα στατιστικά της Πάνω από 300.000 χρήστες έχουν λογαριασμό Jolicloud και πάνω από 60.000 έχουν εγκαταστήσει το νεότερο Chrome Web App. Συνολικά, η βάση χρηστών του Jolicloud έχει εγκαταστήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια φορές τα 1.000-συν online εφαρμογών Jolicloud που είναι διαθέσιμες στο δικτυακό κατάστημα του.

Προσωπικά αν και δεν έχω netbook όταν το είχα προτωδοκημάσει σε έναν φίλο, είχα ξετρελαθεί με την απλότητά του και την δυνατότητα που είχε να εγκαθιστά προγράμματα τοπικά και να έχει πρόσβαση στο Ubuntu Software Center και χιλιάδες εφαρμογές είναι εκεί και περιμένουν εγκατάσταση. Εδω είναι και το δυνατό σημείο του Joli έναντι το Chrome OS (είπαμε… όταν κυκλοφορήσει), σας επιτρέπει να έχετε τοπικά τα δεδομένα σας, προγράμματα σας και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από το browser του κινητού σας, tablet η άλλον υπολογιστή σε όποια άκρη του κόσμου και αν είστε. Μακάρι να είχε πλάτες όπως το Chrome την Google… τώρα κανένα netbook δεν θα είχε xazoOS.

Με το joli OS, έχετε το λειτουργικό σύστημα, μαζί σας… πάντα.

jolicloud-1.1-help-screens.jpg