Παραβρέθηκα στην εκδήλωση του TheHackerspace της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Chris K που έγινε την περασμένη Πέμπτη (30/6/2011). Εκεί ήταν παρόν, μέλη του συλλόγου GreekLUG και της ελληνικής κοινότητας του openSUSE αλλά και γνωστοί και φίλοι του ανοιχτού/ελεύθερου λογισμικού και του hacking.

Αρχικά, έγιναν οι απαραίτητες “συστάσεις” (αν και πολλά πρόσωπα ήταν ήδη οικεία) και δεν άργησαν να ξεκινήσουν οι ωραίες συζητήσεις, αυτό δηλαδή που ξέρουμε πολύ καλά να κάνουμε, όλοι σαν μία παρέα (~30 άτομα), στις κοινότητες Ελεύθερου Λογισμικού. Στη συνέχεια, τα μέλη πήραν την σκυτάλη και μέσω μιας απλής παρουσίασης απευθύνθηκαν στους παρευρισκόμενους και μίλησαν για την κοινότητα TheHackerspace. Πρέπει να τονίσουμε ξανά πως το TheHackerspace είναι ελεύθερο αγαθό που μπορούν όλοι να το “γευθούν χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις”. Ανήκει σε όλους μας! Ξεκίνησε από ανθρώπους που πιστεύουν στην ανιδιοτέλεια και στην προσφορά.

the-hackerspace-opening-event-2

Επίσης, εκτιμούμε ιδιαίτερα το ότι νιώσατε πως το TheHackerspace είναι κάτι δικό σας από την αρχή και θέλουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε την επέκτασή του στη Θεσσαλονίκη. Φιλοδοξούμε, πως με τη δική σας συνεισφορά θα το πετύχουμε. Άλλωστε, και η παρουσίαση έγινε με γνώμονα να ακούσουμε τις δικές σας προτάσεις, ιδέες, εντυπώσεις οι οποίες, συνολικά, ήταν πολύ ενδιαφέρουσες!

the-hackerspace-opening-event-3

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μας έκανε αρκετή εντύπωση το γεγονός ότι το T-Shirt μας ήταν λατρευτό από όλους! Κάποιοι ρώτησαν για το Glider (το επίσημο έμβλημα των Hackers) και προσπαθήσαμε να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή του τι είναι και γιατί το επιλέξαμε ως λογότυπο.

Φυσικά, η εκδήλωση έκλεισε για όλους “γλυκά” ;) με μία τούρτα!
the-hackerspace-opening-event-4

Σύντομα, θα σας ανακοινώσουμε το πρώτο μας workshop και δεν θα αργήσουν οι διάφορες δραστηριότητες (hackathons, hackfests, projects, events, presentations) που θα κάνουν την παρουσία μας ακόμα πιο αισθητή.

Επίσης, ενημερώνουμε όλους όσους επιθυμούν να προμηθευτούν τα T-Shirt μας να επικοινωνήσουν μαζί μας άμεσα. Τέλος, έχει ανέβει φωτογραφικό υλικό του Event στην Photostream του TheHackerspace ενώ το βίντεο της παρουσίασης βρίσκεται υπό επεξεργασία.