Όσοι έχετε ακόμα Ubuntu 19.10, ίσως να παρατηρήσετε τις επόμενες μέρες αδυναμία εγκατάστασης εφαρμογών η ενημερώσεων αφού πλέον η έκδοση αυτή έχει λήξει. Μπορείτε να αναβαθμίσετε στο 20.04 όπως περιγράφεται παρακάτω.

Το Ubuntu ανακοίνωσε την έκδοση του 19.10 (Eoan Ermine) σχεδόν 9 μήνες πριν, όπως μας προδίδει και ο αριθμός έκδοσης του, στις 10/2019 (2019.10). Σταδιακά, όσοι έχουν ακόμα 19.10 θα παρατηρήσουν κάποια προβλήματα στην λήψη ενημερώσεων και εγκατάστασης λογισμικού.

Όπως συμβαίνει και με όλες αυτές «δοκιμαστικές» εκδόσεις έτσι και το 19.10 υποστηρίχθηκε για 9 μήνες οπότε οι χρήστες του, θα πρέπει να αναβαθμίσουν στην 20.04, αν δεν το έχουν κάνει ακόμα.

Advertisements

Αναβάθμιση Ubuntu 19.10 σε Ubuntu 20.04

Θεωρώ αυτονόητο ότι έχετε κάνει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας και θα ξεκινήσω με τους τρόπους αναβάθμισης. Να σημειώσω ότι αν αποφασίσετε να μην αναβαθμίσετε τότε σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα η λήψη βοήθειας μπορεί να είναι λίγο δύσκολη καθώς οι περισσότεροι έχουν ήδη αναβαθμιστεί σε μια πιο πρόσφατη έκδοση του Ubuntu.

Οι περισσότεροι χρήστες του Ubuntu 19.10 θα έχουν κάνει την αναβάθμιση μέσω του εργαλείου αναβάθμισης που διαθέτει το Ubuntu. Σε περίπτωση όμως, που διαβάζετε αυτό το άρθρο μετά από μήνες, τότε μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσετε την παρακάτω μέθοδο αναβάθμισης

Πάμε λοιπόν βήμα-βήμα να κάνουμε την αναβάθμιση

  1. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του ucaresystem-core (Όσοι έχετε ήδη το ucaresystem-core, αγνοείστε αυτό το βήμα)
  2. Κάντε το εγκατάσταση με διπλό κλικ
  3. Ανοίξτε ένα τερματικό και δώστε:
    sudo ucaresystem-core -u
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες τύπου Yes ή No που θα εμφανίσει στο τερματικό.

Αν το άρθρο αυτό το διαβάζετε μετά από κάνα χρόνο και δεν έχετε αναβαθμίσει σε 20.04, τότε ίσως πλέον το Ubuntu 19.10 να έχει κηρυχθεί EOL και θα πρέπει αντί για sudo ucaresystem-core -u να δώσετε:

sudo ucaresystem-core -eol

Καλές αναβαθμίσεις και υπομονή γιατί θα πάρει αρκετή ώρα…