Σε περίπτωση που θέλετε να βλέπετε στο Linux δωρεάν Ελληνική τηλεόραση αλλά και Διεθνή κανάλια, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι το Hypnotix.

Τα περισσότερα κανάλια διαθέτουν και κάποιο link για stream των εκπομπών τους μέσω Internet. Αρκετοί έμπειροι χρήστες, χρησιμοποιούν είτε το KODI που έχουμε παρουσιάσει εκτενώς στο παρελθόν για να δουν Ελληνικά / διεθνή κανάλια, είτε κατεβάζουν ένα m3u αρχείο με τα κανάλια για να το φορτώσουν είτε στο VLC, είτε στο MPV κλπ.

Οι προγραμματιστές του Linux Mint δημιούργησαν μια απλή και εύχρηστη εφαρμογή για να παρέχουν δυνατότητες IPTV με ενσωματωμένα δωρεάν κανάλια τηλεόρασης και μάλιστα μαζί με τα Ελληνικά κανάλια.

Η εφαρμογή αν και λειτουργική, θεωρείται υπό ανάπτυξη και γιαυτό θα πρέπει να είναι αναμενόμενα τα όποια μικρά προβλήματα. Για παράδειγμα, στις δοκιμές μου η εφαρμογή άνοιγε αλλά δεν φόρτωνε κανένα από τα διαθέσιμα κανάλια όσο ήμουν σε περιβάλλον Wayland. Μόλις όμως επέστρεψα σε Xorg, λειτούργησε απροβλημάτιστα. Ευτυχώς οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν ως default τον Wayland (εκτός από το Fedora) οπότε δεν νομίζω να συναντήσετε το ίδιο πρόβλημα.

Advertisements

Τι παρέχει το Hypnotix IPTV player

Τι παρέχει το Hypnotix IPTV player

Το Hypnotix είναι μια εφαρμογή IPTV ροής (streaming) με υποστήριξη για ζωντανή τηλεόραση, ταινίες και σειρές. Υποστηρίζει την εισαγωγή παρόχων IPTV χρησιμοποιώντας M3U URL, Xtream API ή αρχείο αναπαραγωγής M3U .

Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν βγει νόημα για εσάς, μην ανησυχείτε. Το Hypnotix έρχεται με προρυθμισμένο πάροχο FreeIPTV. Το FreeIPTV είναι ένα project που διαθέτει M3U για πάνω από 2.000 τηλεοπτικά κανάλια απο όλο τον κόσμο που είναι νόμιμα και ελεύθερα να παρακολουθήσετε.

Placeholder Primis Player

Όταν το ανοίξετε και πατήσετε στο εικονίδιο της τηλεόρασης, μπορείτε να κάνετε κλικ στη χώρα της επιλογής σας. 

κάνετε κλικ στη χώρα της επιλογής σας

Έπειτα θα σας δείξει τη λίστα των καναλιών στην αριστερή πλευρική στήλη. Κάνοντας κλικ σε ένα κανάλι θα ξεκινήσει η αναπαραγωγή του περιεχομένου στη δεξιά πλευρά.

κλικ σε ένα κανάλι θα ξεκινήσει η αναπαραγωγή

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη με συντόμευση πληκτρολογίου F ή F11 ή να χρησιμοποιήσετε το κουμπί μεγιστοποίησης στην εφαρμογή.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

  • Η εμπειρία προβολής εξαρτάται από την ταχύτητα του διαδικτύου και τους διακομιστές των τηλεοπτικών καναλιών.
  • Ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια ενδέχεται να μην λειτουργούν ακόμη και αν είναι στην λίστα της εφαρμογής.
  • Δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξετε την ποιότητα ροής βίντεο όπως κάνετε στο YouTube και σε άλλους ιστότοπους ροής βίντεο.
  • Δεν υπάρχει τρόπος να λάβετε τις λεπτομέρειες του προγράμματος εκπομπών όπως κάνουμε στην φυσική τηλεόραση.
Advertisements

Εγκατάσταση του Hypnotix σε Linux

Το Hypnotix όπως είπα βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης . 

Το αρχείο .deb για διανομές που βασίζονται στο Ubuntu και το Debian, μπορείτε να το κατεβάσετε απο το Github:

Οι χρήστες του Arch/Manjaro θα το βρουν διαθέσιμο και στο AUR

ΣΗΜΕΙΩΣΗ για Ubuntu 18.04 – Linux Mint 19: Λάβετε υπόψη ότι το Hypnotix απαιτεί πακέτα Python 3 και τα οποία ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα στις εκδόσεις Ubuntu 18.04 και Mint 19 λόγω εξάρτησης. Εάν έχετε εγκαταστήσει την Python 3 στο Ubuntu 18.04 / Mint 19 σύστημά σας, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο εξάρτησης λείπε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Το Hypnotix και οι δυνατότητες του

Η ομάδα ανάπτυξης του Linux Mint σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες δυνατότητες στο μέλλον:

  • Υποστήριξη EPG (Πρόγραμμα τηλεόρασης)
  • PVR: παύση, αλλαγή χρόνου, εγγραφή κ.λπ.
  • Προσαρμοσμένες κατηγορίες: Για να καταχωρίσετε κανάλια σε διαφορετικές κατηγορίες
  • Αγαπημένα: έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αναζητάτε τα αγαπημένα σας κανάλια.
  • Απόκρυψη αχρησιμοποίητου περιεχομένου

Το Hypnotix όπως θα δείτε και εσείς, παρέχει με μια απλή και εύχρηστη διεπαφή δυνατότητες παρακολούθησης των καναλιών τηλεόρασης μέσω IPTV. Προσωπικά είμαι των συνδρομητικών εφαρμογών όπως Netflix, Amazon, Disney και Stremio και δεν βλέπω τηλεόραση, αλλά ξέρω ότι το πολλοί θέλουν την ευκολία που παρέχει η intenetική τηλεόραση.

Παραπομπές