Στο σημερινό μικρό άρθρο θα δούμε πως ξεκινάνε οι περισσότεροι το Hacking. Κρατηθείτε… δεν θα σας αρέσει…

Όπως υπάρχουν οι 9+1 τύποι νεοεισερχομένων χρηστών στο Linux έτσι υπάρχει και μια ειδική κατηγορία χρηστών που μετά από υπερβολική έκθεση στο «Mr. Robot» ο μεγάλος Χακερ που καταπίεζαν τόσα χρόνια το κατεστημένο και η ΝΤΠ.

Πιστέψτε με, ο κλάδος του Penetration tester ακμάζει και θα γίνει ιδιαίτερα σημαντικός τα επόμενα χρόνια. Οπότε αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την καριέρα αυτή, θα πρέπει να εξοπλιστείτε με υπομονή, επιμονή και ιδιαίτερη διάθεση για αναζήτηση και πειραματισμό και να μην προσπαθήσετε να βρείτε σύντομη διαδρομή

Μην νομίζετε ότι βάζοντας ένα Kali Linux και ακολουθώντας την λογική κλικ-κλικ όπως στην παραπάνω εικόνα «τεντώνοντας τα πόδια για να φτάσετε απευθείας στο penetration testing» θα καταφέρετε και τίποτα σπουδαίο.

Advertisements

Με άλλα λόγια…. Θέλεις να μάθεις Hacking και να ακολουθήσεις την καριέρα του Pen Tester / Security analyst ? Τότε:

Ναι αλλά εγώ θα χρησιμοποιώ Windows για hacking όπως είναι το Commando VM και θα χακάρω μόνο Windows ρε…

θα χακάρω μόνο Windows ρε

Άκουσε με λοιπόν… είναι καλός ο πειραματισμός π.χ. με Kali Linux σε Windows WSL με desktop περιβάλλον, αλλά μέχρι εκεί…

Δεν είναι κακό να είσαι n00b luser… κακό είναι πηγαίνεις σε Facebook group και να λες… «Έχετε βιντεάκια για hacking του FB;» και να περιμένεις σοβαρή απάντηση. Αν πας και ρωτήσεις για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις στο Kali Linux και σε ρωτήσουν τι έκδοση kernel έχεις και δεν ξέρεις την απάντηση σε αυτή την απλή ερώτηση τότε έχεις πολύ… μα παρά πολύ δρόμο ακόμα…. Διότι για να γίνεις πχ φυσικός, θα πρέπει να τελειώσεις το γυμνάσιο, το λύκειο και το πανεπιστήμιο. Αν δεν ξέρεις την απάντηση στο «τι έκδοση Linux έχεις» τότε… είσαι ακόμα στα προ-νήπια.